MS-Sparta 1-3

(1-1) (0-0) (0-2)

Oppdatert: (20.10.2009)

MS hadde håpet på revansje over Sparta etter forrige ukes knepne nederlag, isteden ble det en reprise på mer enn en måte. Midtveis i første periode dominerte MS stort, uten å få uttelling. Så under et intenst MS-press kom Sparta på en enkel kontring, og det sto 0-1. Derfra jevnet spillet seg ut, og da MS fikk muligheten i power play etter 16 minutter kom nettkjenningen. Casper Santanen dunket inn 1-1 etter en flott pasning fra Martin Hansen. Andre periode ble jevn, og målløs. Sparta fikk muligheten i spill fem mot tre noen sekunder helt på tampen av perioden, men klarte ikke å overliste Linus Fernström.

To og et halvt minutt ut i tredje periode kom situasjonen som ødela kampen for MS. Christopher Henriksen sendte avgårde et skudd på måfå i retning Fernström, og i 99 av 100 tilfeller ville Linus hatt full kontroll. Men denne gangen fikk pucken en vanvittig merkelig sprett i isen, skiftet retning og spratt inn bak en fortvilet MS-målvakt. Sparta fikk et par heldige scoringer mot MS forrige uke også, men dette tok nesten kaka. Når ett lag presser og det andre scorer har det ofte noe med dyktighet å gjøre, men akkurat dette målet var ren og skjær flaks fra sarpingenes side. Som MS-patriot kan man saktens lure på når man skal få oppleve noe lignende.

Dette målet viste seg dessverre å være ødeleggende for moralen til de grønne, det virket som de mistet troen på at det nytter å kjempe. I sluttminuttet tok MS ut målvakten, og Sparta benyttet anledningen til å sette 3-1 i tom kasse. Dermed en ønskereprise fra sarpingenes ståsted, de hadde en dyktig målvakt og muligens noen høyere makter på sin side i kveld.  MS er fortsatt seks poeng foran Frisk på tabellen, etter at Askerlaget tapte stort mot VIF i kveld. Torsdag kommer Stavanger Oilers på besøk til Manglerud, kanskje kan vi håpe at det er MS sin tur til å få en ønskereprise mot Oilers. De grønne vant som kjent på straffeslag i Stavanger tidligere i høst.