Lørenskog-MS 3-4

(0-2) (1-2) (2-0)

Oppdatert: (25.10.2009)

MS har hatt mye marginer mot seg i det siste, men i kveld var gutta på hugget fra start. MS dominerte den første perioden totalt, og produserte 16 skudd på mål. Dette er tre flere enn i hele kampen mot Stavanger Oilers sist. Og denne gangen fikk laget endelig uttelling også. Dan Fredrik Nygård fikk to fulltreffere i den første perioden. I periodens siste minutter kom Lørenskog noe sterkere inn i kampen, men Linus holdt tett til pause.

I andre periode fortsatte MS med tidvis godt spill, selv om laget fikk kjørt seg da de pådro seg to tidlige utvisninger. Men gutta holdt igjen tett bakover, og drøye sju minutter ut i perioden klinket Joacim Sundelius inn 3-0 med et velplassert skudd opp i nettaket. Noen minutter senere var det Dan Fredrik Nygårds tur igjen. Alt i den første perioden sang Green Army "hattrick-Nygård", og 13.48 ut i andre periode gikk profetien i oppfyllelse. Men bare minuttet før siste pause reduserte Lørenskog, og det var duket for en mer spennende avslutning enn vi ønsket. For tredje periode ble fryktelig lang sett med MS-øyne. Hjemmelaget hadde våknet, og satte igang en kanonade mot Linus Fernström. To minutter ut i perioden kom neste redusering. MS-gutta jobbet som helter og sto lenge mot presset, men da laget pådro seg en utvisning fem minutter før full tid ble det tøft. Lørenskog reduserte nok en gang, og vi fryktet at ett eller flere poeng skulle ryke. Men etter noen nesten paniske sluttminutter var det klart at MS endelig hadde marginene på sin side, og at alle tre poengene ble med hjem til Manglerud.

David Livingston hadde plassert radarparet Bostrom og  Bonk i ulike rekker i dag, og det gjorde kanskje femmerne noe jevnere. Samtidig var skadefraværet til blant andre Casper Santanen merkbart. MS kjører med få spillere, og det er ikke til å unngå at gutta blir slitne. Det må derfor føles utrolig godt å endelig få uttelling for alt slitet underveis. Det er også oppmuntrende å se at MS er mer enn Bonk og Bostrom, og at de norske spillerne står frem. Dan Fredrik Nygård spilte sin suverent beste kamp i MS-trøya så langt, og kunne faktisk fort ha scoret enda flere mål enn sine tre. Joacim Sundelius sin fulltreffer var det også klasse over. Med kveldens trepoenger er MS oppe i 12 poeng, og er i øyeblikket nærmere syvendeplass enn niende på tabellen. Førstkommende torsdag kommer Lillehammer på besøk til Manglerudhallen.