MS-Stavanger Oilers 3-1

(0-0, 1-0, 2-1)

Oppdatert: (24.11.2009)

Tidligere i sesongen tok MS sine første poeng mot Stavanger Oilers noensinne, da på bortebane i Siddishallen. I dag kom den første trepoengeren, og de første poengene hjemme i Manglerudhallen mot samme motstander. MS måtte igjen klare seg uten skadde Dave Bonk. Spilleren som ikke bare var poengkonge i klubben, men på mange måter også motoren i laget. I hans fravær har de andre delene i maskineriet på imponerende vis holdt det gående. Med vilje som drivstoff har laget klart det få trodde, full pott i de to siste kampene.

Første periode ble en relativt jevnspilt affære i kveld, 10-10 i skudd, men få virkelige målsjanser. Seks minutter ut i andre periode var MS i ferd med å levere et særdeles lunkent power play. Laget måtte flere turer ned i egen sone, men da det begynte å se ganske begredelig ut ble Maths Johansson spilt gjennom med et fint pass fra Kyle Sibley. Alene med målvakten gjorde Maths ingen feil, og hjemmelaget var i føring. Resten av perioden spilte MS kontrollert og godt, og gjorde få feil. Ikke ulikt det vi har sett av laget på bortebane, og som har gitt flere gode resultater der. Stavanger Oilers hadde overraskende lite å by på. Klubben har et budsjett MS bare kan drømme om, men i kveld var det bare målvakten Antti Ore som leverte godkjent spill.

Utover i tredje periode kom gjestene sterkere tilbake, men det var fortsatt noe tannløst over laget fra vest. Linus Fernström ryddet opp i det meste uten alt for store problemer. Og det var MS som kunne notere seg først i målprotokollen i denne perioden også. Justin Bostrom spilte pucken frem til evig unge Pål Skogli, som stilte inn siktet og økte til 2-0. I sluttminuttene var MS vel så farlige på sine kontringer som Oilers, men halvannet minutt før full tid ble det likevel tilløp til spenning. MS pådro seg en sen utvisning, og gjestene tok ut målvakten. I spill 6 mot 4 fikk de endelig uttelling. Oilers tok ut keeper på nytt noen sekunder senere, men denne gangen snappet MS og Casper Santanen pucken. Casper plasserte pucken kontrollert i det tomme målet, og kostet på seg en liten moon walk til stor begeistring for Green Army. MS var også nær en ny scoring i tomt mål i sluttsekundene, men flere mål ble det ikke.

Med denne seieren leder MS faktisk innbyrdes også mot Oilers etter tre kamper. Det er fint å ta med seg til en sannsynligvis langt tøffere batalje mot samme motstander på bortebane førstkommende søndag.