Stavanger Oilers-MS 2-5

(0-0, 0-2, 2-3)

Oppdatert: (30.11.2009)

MS hadde aldri tatt poeng mot Oilers før denne sesongen, men i år ser det nesten ut som om Stavangerlaget har blitt en drømmemotstander for de grønne. Tidligere i høst tok MS sine første poeng mot laget fra vest, og den siste uken har det blitt to trepoengere på fem dager. Første periode i kveldens kamp endte målløst. Et stykke ut i andre periode brant Oilers et straffeslag, før Martin Hansen kunne sette 1-0 i spill 5 mot 3. Sammen med Pål Skogli og Justin Bostrom var Martin på hugget i kveld, ett minutt før pause var samme rekka på farten, og Skogli satte inn 2-0 under en avventende utvisning.

Fem og et halvt minutt ut i tredje periode klinket Justin Bostrom inn 3-0 på en kontring, før hjemmelaget skapte ny spenning i kampen med redusering i spill 5 mot 3. Tre minutter før full tid reduserte vertene på nytt, og det kunne ha blitt dramatiske sluttminutter. Isteden kom Justin Bostrom gjennom på nok en kontring bare 21 sekunder senere, og punkterte kampen på nytt med 4-2. I sluttminuttet spilte hjemmelaget uten målvakt, og Jonas Moen kunne til slutt sette pucken i det tomme målet. Dermed presterte MS tidenes beste resultat mot Oilers for tredje gang i høst, og har vunnet tre av fire kamper mot Stavangerlaget. Akkurat det hadde gitt skyhøye odds før sesongen. Og fortsatt venter MS på at Dave Bonk skal bli fit for fight igjen.

Tidligere i uken ble det klart at Storhamar trolig mister 5 av sine poeng, etter bruk av en ikke spilleberettiget spiller. 3 av disse poengene vil da eventuelt tilfalle Frisk, som tapte 2-8 i den aktuelle kampen på Hamar. Den samme spilleren var også på is mot MS før han spilte mot Frisk, men skal da ha vært midlertidig spilleberettiget. Det var derfor om mulig enda viktigere for MS å få med seg tre poeng i kveld. De to forrige gangene MS var i toppserien, fikk de med seg henholdsvis 13 og 20 poeng. Årets utgave er allerede oppe i 25 poeng, og det før serien er halvspilt.

I neste uke er det Lørenskog som skal til pers to ganger mot MS. At dobbeltkamp mot MS ikke innebærer 6 enkle poeng, fikk i hvert fall Oilers erfare. Vi håper på like stor innsats mot Lørenskog, som i likhet med Oilers ligger under mot MS innbyrdes så langt i sesongen.