MS-Frisk 5-2

(1-0, 2-1, 2-1)

Oppdatert: (10.12.2009)

MS har hatt et hardt kampprogram i det siste, og spilt flere kamper enn Frisk de siste par ukene. Også i kveld virket MS-gutta til tider litt slitne og tunge i beina. Frisk var klart piggere de første minuttene av kampen, men det var MS som kom først på scoringslisten. MS kom gjennom i en 2 mot 1-situasjon, hvor Joacim Sundelius valgte å avslutte selv. Det gjorde han med hell, og etter dette tok MS over mye av spillet. Scoringen til Joacim ble likevel første periodes eneste.

Frisk åpnet best også i andre periode, og MS slet med å få pucken ut av sonen. Gjestene utlignet drøye tre minutter ut i perioden, på det tidspunktet helt fortjent. Men MS slo raskt tilbake. I spill 5 mot 4 fikk Martin Hansen et flott pass fra Dave Bonk, og sørget for ny MS-ledelse etter fem og et halvt minutt. Etter dette fulgte noen minutter hvor MS igjen slet med å få pucken ut, og Frisk så ut til å nærme seg en ny utligning. Isteden kom Dave Bonk ut av intet, kjempet seg gjennom på venstrekanten og satte inn 3-1 på et strategisk viktig tidspunkt i kampen.

I tredje periode sto kampen og vippet i noen få minutter, før MS sørget for punktering med to scoringer i rask rekkefølge. Kyle Sibley satte pucken bak en utspilt keeper etter 6.22, før Maths Johansson gjorde 5-1 med en fin soloprestasjon drøyt minuttet senere. Tredje periode ble ellers preget av en rekke MS-utvisninger. Fem ganger måtte MS sone tominuttere i denne perioden, mens køller og hansker i ansiktshøyde andre veien ble oversett. Men at Frisk er et lag som mangler flyt om dagen var tydelig. MS hadde full kontroll, og først da gjestene fikk spille 5 mot 3 i sluttminuttene kom et trøstemål. MS kunne innkassere nok en tremålsseier mot Frisk, de forrige har endt 4-1.

Med dette har MS vunnet 6 av de 8 siste kampene. Når man legger til at de to tapene kom henholdsvis i sudden death og med ti sekunder igjen av ordinær tid, så sier det alt om at MS er et vanskelig lag å møte om dagen. Med hele 18 poeng ned til Frisk på kvalikplass kan MS unne seg å se oppover på tabellen. De gulgrønne nærmer seg med stormskritt flere av lagene foran, nå er det kun 1 poeng opp til Stjernen på syvendeplass. Faktisk er det kun 9 poeng som skiller MS fra Lillehammer på bronseplassen i serien. Førstkommende søndag er det duket for nabooppgjør mot VIF på Jordal Amfi. Nok en kamp hvor få forventer MS-poeng. Men slik har hverdagen vært hele sesongen, og det har ikke hindret de grønne i å sanke inn imponerende 35 poeng til nå.