MS-Stavanger Oilers 4-1

(1-0, 1-1, 2-0)

Oppdatert: (05.1.2010)

Stavanger Oilers var laget MS aldri hadde tatt poeng mot før denne sesongen, men i årets serie har de vært selve drømmemotstanderen for de grønne. MS fikk en pangstart på det nye året, med den fjerde seieren på fem forsøk mot Oilers så langt. Og kveldens seier var kanskje den sterkeste til nå mot Stavangerlaget. MS ble nemlig hardt straffet av kveldens dommer, og måtte sone 13 tominuttere i en kamp som slett ikke var preget av stygt spill. MS var imidlertid særdeles solide i undertall i kveld. I første periode hadde gjestene 4 power play uten uttelling, og med kun 3 skudd på mål totalt i perioden. Heldigvis for MS kom Oilers sine to utvisninger i rask rekkefølge, og i spill 5 mot 3 ble gjestene spilt ut av Martin Hansen og Justin Bostrom. Justin satte periodens eneste mål 17.17 ut i perioden, og gjorde dermed godt igjen at han bommet alene med keeper i undertall noen minutter tidligere.

I andre periode fordelte utvisningene seg jevnere. Oilers utnyttet et tidlig overtall til å sette utligningsmålet med en puck Fernström var nær ved å stoppe. Dessverre trillet den over mållinjen på irriterende langsomt vis.  Midtveis i perioden fikk MS igjen muligheten noen sekunder i 5 mot 3, og igjen var de grønne effektive. Pål Skogli lempet pucken inn bak Lars Volden, og hjemmelaget var igjen i føring. I tredje periode var det igjen MS sin tur til å befolke utvisningsboksen. Spesielt stygt så det ut da laget pådro seg to utvisninger samtidig, den ene for usportslig opptreden fra benken. Slikt bør egentlig ikke forekomme i kamper som står og vipper, men denne gangen kan vi forstå reaksjonene. Strengere dømming kan man leve med når den er konsekvent, men i kveld må man kunne si at MS pådro seg i overkant mange utvisninger for småplukk. Til sammenligning fikk Oilers knekke køller over MS-spillere uten å bli straffet for det. Heldigvis for MS sin del var Stavangerlaget utrolig ineffektive med bare 1 uttelling på MS sine 13 tominuttere i kveld.

Fem minutter før full tid spilte MS, nesten som vanlig, med en mann mindre på isen. I Stavangermålet sto det MS-produserte stortalentet Lars Volden, som hadde gjort sine saker bra frem til da. Men på dette avgjørende tidspunktet i kampen så det nesten ut som han hadde fått litt sympati med gamleklubben da han serverte pucken på gullfat til Justin Bostrom som satte pucken i tom kasse. Volden forlot buret like etterpå, og Scotty Balan kunne sette pucken på velplassert vis fra egen sone inn i det tomme buret. Også ved den anledningen hadde MS en mann i fryseboksen.  MS kunne juble for sesongens fjerde seier over Oilers, noe som ville virket utenkelig før sesongen og som forsåvidt gjør det fortsatt. MS har tatt 11 poeng mot Oilers, flere enn mot noen annen motstander i GET-ligaen. At det skjer i en kamp der man til tider spiller konstant i undertall gjør bare bragden større.

MS viste nok en gang god lagmoral, var effektive i sine få power play, og Linus Fernström plukket frem avgjørende redninger da det gjaldt som mest. Justin Bostrom er alltid på rett sted til rett tid, og Pål Skogli har drukket av ungdomskilden. Slikt blir det poeng av, og det kommer godt med. I bunnen av tabellen har Frisk våknet, med seier mot Sparta i kveld og 4 poeng på de to siste kampene. Med kveldens seier passerte MS igjen Stjernen, og har fortsatt 17 poengs forsprang ned til Frisk. Neste kamp er førstkommende torsdag borte mot Lørenskog, som har klatret til andreplass på tabellen. Avstanden opp til sølvplassen er til sammenligning på 12 poeng, og Lørenskog er også ett av de lagene MS har hatt godt tak på så langt i sesongen.

MS i mediaPrint artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS