Stavanger Oilers-MS 3-4

(1-2, 0-1, 2-1)

Oppdatert: (04.2.2010)

For et snaut år siden spilte MS to kamper i Stavanger som ble avgjørende for at laget kom til kvaliken og siden rykket opp. Den gangen var det Stavangers andrelag som sto på motsatt banehalvdel. Men denne sesongen har MS så til de grader satt seg i respekt også hos siddisenes stolthet i Get-ligaen. MS hadde vunnet 4 av 5 kamper mot Oilers før denne runden, og i kveld kom seier nummer 5 av 6 mulige. Det var riktignok hjemmelaget som scoret det første målet tidlig i kampen, men MS kom tilbake og utlignet til 1-1 ved Dan Fredrik Nygård. Deretter kom laget seg helskinnet gjennom flere utvisninger, før Dave Bonk sørget for MS-ledelse like før pause.

Bonk økte den ledelsen snaue fire minutter ut i andre periode, og også i denne perioden klarte MS seg godt i undertall da de snaut halveis i kampen måtte spille 3 mot 5. Tre og et halvt minutt ut i tredje periode scoret Bonk sitt tredje mål for kvelden, og punkterte tilsynelatende kampen. Men man kan ikke slappe av lenge på isen uten å bli straffet, og da hjemmelaget scoret to kjappe var det spenning og nerve igjen. I sluttsekundene pådro MS seg to utvisninger, og Oilers kunne avslutte i spill 6 mot 3. Men tiden var for knapp, og MS tok med seg 3 nye poeng. Dette betyr at de grønne er ubeseiret i Siddishallen denne sesongen.

Med denne seieren er MS endelig klare for kvartfinalespill. De siste fem kampene i serien vil stå om en mulig sjette/sjuendeplass på tabellen. Både Storhamar og Stjernen vant sine kamper i kveld, slik at disse to fortsatt ligger henholdsvis 1 poeng foran og 5 poeng bak MS. Begge har fortsatt en kamp mer spilt enn MS. På søndag kommer Lørenskog på besøk til Manglerudhallen. Dette er siste hjemmekamp før OL, og en passende anledning til å møte frem for å hylle våre kvartfinaleklare helter i grønt.