VIF-MS 6-2

(2-0, 0-0, 4-1)

Oppdatert: (04.3.2010)

Kveldens første kvartfinalekamp mellom VIF og MS ble preget av at hjemmelaget i stor grad spilte tålmodig og kynisk, og ventet på at MS skulle gjøre feil. Dessverre ventet de ikke forgjeves, og etter drøye tolv minutter sto det 2-0 på tavla. MS fikk muligheten i power play mot slutten av perioden, og Dave Bonk satte inn Manglerud Stars første sluttspillmål på 13 år. Andre periode ble målløs, og utover i tredje periode var MS på hugget og på vei inn i kampen igjen.

Men som så ofte før slet man med å omsette sjansene i scoringer, samtidig som motstanderen var dødelig effektive når de fikk sjansen. Midtveis i perioden kontret de inn 3-1, og tre minutter senere satt 4-1 bak Linus. Bare sekunder senere reduserte Justin Bostrom for MS, og det var igjen et visst liv i kampen. Fem minutter før full tid spilte MS i overtall, men så skjedde det ulykksalige. Linus Fernström gikk ut for å ta pucken før en møtende VIF-spiller, men det endte med knall og fall for Linus. Han gikk overende rett foran Lars Erik Lund, som kunne takke og bukke og sette pucken i tomt mål.

Minuttet senere kontret vertene inn 6-2, og det var klart for et nytt innhopp av Steffen Søberg. 16-åringen klarte seg igjen godt, selv om han denne gangen bare spilte snaue fire minutter. Han rakk dog å bli satt på prøve, og leverte flere gode redninger. Steffen var kanskje den eneste som fikk med seg en positiv opplevelse fra kampens sluttfase. Til tross for at laget til tider var godt med i kampen i 55 av 60 minutter, ble det gjort for mange personlige feil underveis, og de straffet seg knallhardt. Dette må man regne med i et sluttspill når motstanderen er bøttegrossist og nybakt seriemester.

På lørdag er det ny kamp med nye muligheter i Manglerudhallen. Da gjelder det å ha lært av feilene, samt ta med det positive fra kveldens kamp videre.