MS-VIF 3-4

(2-1, 1-2, 0-1)

Oppdatert: (06.3.2010)

MS fikk en kanonstart på dagens kvartfinalekamp, der VIF ble satt under heftig press i åpningsminuttet. Allerede etter 43 sekunder satte Kyle Sibley den første pucken inn etter intens jobbing foran DesRochers i VIF-målet. Først ti minutter senere utlignet gjestene på et kontringsmål etter et dårlig bytt hos MS. Men hjemmelaget slo tilbake, og etter fjorten minutters spill scoret Justin Bostrom alene med målvakten etter godt forarbeid av Joacim Sundelius. Martin Hansen har allerede tatt tilbake gullhjelmen, og var involvert i begge MS-målene i første periode. MS hadde flere muligheter til å øke uten å lykkes, men gikk til pause med en fortjent ledelse.

Fire minutter ut i andre periode sørget gjestene igjen for balanse i regnskapet, men igjen svarte MS. Halveis i perioden fikk de grønne muligheten i spill 4 mot 3, Pål Skogli finstilte siktet og satte inn nytt ledermål. Fire minutter senere var det VIFs tur til å få uttelling i power play, og det sto 3-3 før siste periode. Først midtveis i tredje periode tok VIF ledelsen for første gang, og den beholdt de kampen ut. Dette til tross for intenst hardt arbeid og noe nær årsbeste fra flere av spillerne i MS. I sluttminuttene pådro MS seg to utvisninger som spolerte sjansene til forlengning, men også i undertall klarte gutta å produsere to store målsjanser.

MS måtte se tiden renne ut, etter å ha levert et meget godt forsøk mot seriemesteren i kveld. De personlige feilene var færre enn sist, men det oppsto en del farlige situasjoner i forbindelse med bytte av spillere. Et feil bytte forårsaket også en dårlig timet utvisning tre minutter før slutt. Men samtlige spillere hevet seg fra forrige kamp, og det var langt mer innsats og guts og høyere tempo i denne kampen. Det må gutta ta med seg inn i neste kamp, som spilles på Jordal Amfi førstkommende mandag.