VIF-MS 4-1

(2-0, 2-0, 0-1)

Oppdatert: (08.3.2010)

MS har så langt ikke hatt marginene på sin side i kvartfinalespillet, og allerede etter 18 sekunders spill ante vi at heller ikke dette skulle bli MS sin kveld. Scotty Balan innledet den tredje kvartfinalen med å seile inn i eget mål med pucken. Buret var på vei ut av stilling, og selvmålet ble ikke godkjent. Det kan likevel ikke kalles noen drømmestart på kampen. Etter et hektisk åpningsminutt hvor vertene kunne ha ledet med både ett og to mål, kom det seg likevel litt etter hvert. Men da VIF fikk muligheten i power play midtveis i perioden, lot de ikke sjansen til å ta ledelsen gå fra seg. Totalt sett var perioden ganske jevnspilt, men et sleivpass i MS-sonen i sluttsekundene straffet seg nok en gang, og hjemmelaget gikk til pause med ledelse 2-0.

I andre periode var det igjen Vålerenga som var mest effektive. Hjemmelaget scoret to ganger, mens MS svidde av flere store målsjanser. Nærmere 2000 tilskuere var på plass i kveld, de fleste av dem øyensynlig for å se VIFs fotballspillere ta noen famlende skøyteskjær i pausen. De fikk etter hvert også se en hockeykamp med nesten like lite nerve som en gjennomsnittlig fotballkamp. VIF hadde selvsagt full kontroll på 4-0, selv om MS kjempet iherdig for å komme inn igjen i kampen i tredje periode. MS vant skuddene hele 15-6 i den siste perioden, men måtte nøye seg med et trøstemål av Mats Frøshaug, og periodeseier 1-0. MS vant også skuddene totalt, men igjen var hjemmelagets målvakt i det umulige hjørnet. Hos MS kom Steffen Søberg inn etter andre periode, og kunne igjen skryte av 100 i redningsprosent på Jordal og i sluttspillet totalt. Steffen skal også kjempe om edelt metall med MS U17.

For resten av laget blir onsdagens kamp i Manglerudhallen siste sjanse om man fortsatt skal være med videre i sluttspillet. Den fjerde kvartfinalekampen må vinnes om den ikke skal bli den siste denne sesongen for MS sin del. Gutta både trenger og fortjener all den støtte de kan få fra tribunen i den kampen.