MS-VIF 5-1

(0-0, 2-0, 3-1)

Oppdatert: (10.3.2010)

Etter tre strake seiere i kvartfinalene kunne VIF sikret avansementet til semifinalen i kveld. De fleste regnet nok også med at kveldens kamp skulle bli årets sesongavslutning for MS. Men gutta gjorde, som så mange ganger denne sesonger, alle negative spådommer til skamme. Første periode ble preget av mange MS-utvisninger, men de grønne gjorde en solid innsats i undertall. Fire minutter ut i andre periode var det endelig gjestenes tur til å pådra seg utvisninger. MS utnyttet dette godt, med to kjappe scoringer av henholdsvis Dave Bonk og Dan Fredrik Nygård.

Halvannet minutt ut i tredje periode lyktes det Martin Hansen å på litt merkelig vis lure enda en puck bak VIF-målvakten. Og sju minutter før full tid kom Mats Frøshaug alene med keeper og punkterte kampen til 4-0. I motsatt ende av banen sto igjen Steffen Søberg mellom stengene. 16-åringen fikk tillit fra start denne gangen, etter å ha avsluttet begge kampene på Jordal med hell. Fordelt på de tre kampene Søberg har spilt, skulle det faktisk ta VIF nærmere 80 minutter effektiv spilletid før de klarte å overliste ham. 14 minutter ut i tredje periode måtte han omsider kapitulere, da VIF noterte seg for en nettkjenning i power play. Shampo valgte da å ta ut målvakten, med det resultat at Martin Hansen kunne sette pucken i den tomme kassa og fastsette sluttresultatet til 5-1.

Sluttminuttene ble preget av litt amper stemning da Martin Hansen fikk seg en solid kilevink etter 5-1-scoringen. Men til slutt kunne MS-gutta strekke slitne armer i været, og se frem til neste kvartfinalekamp på Jordal førstkommende fredag. Man kan bare håpe at det er krefter igjen i laget til å sikre ny hjemmekamp i Manglerudhallen på søndag. I mellomtiden kan gutta feire det som faktisk er klubbens første seier i en sluttspillkamp siden 1982. Enda en bragd av laget som de færreste hadde tippet på noe annet enn jumboplass før denne sesongen.