Stjernen-MS 2-5

(0-2, 1-1, 1-2)

Oppdatert: (09.10.2010)

MS fikk en kanonstart på kveldens viktige bortekamp mot Stjernen. I kampens første power play satte Tom May inn 1-0 før to minutter var spilt. Samme mann var involvert da Pål Skogli økte til 2-0 etter snaue seks minutter. MS fortsatte å dominere, men misbrukte tre power play før perioden var omme. I periodens sluttminutter kom Stjernen mer med i spillet, og MS hadde nok med å forsvare seg rett før fløyta gikk for første pause. I andre periode gikk det nærmere et kvarter før første scoring kom. Denne gangen var det Stjernens tur til å utnytte overtall 5 mot 4. Etter reduseringsmålet fikk MS blod på tann, og satte helt fortjent inn 3-1 ved Mats Knutsen tre og et halvt minutt før siste pause. MS var også centimetre unna å øke ytterligere, isteden pådro Mats Knutsen seg to 2-minuttere. Stjernen hadde dermed en gylden mulighet til å melde seg på i oppgjøret igjen.

Heldigvis klarte MS seg gjennom begge 2-minutterne uten baklengsmål, men det ble etter hvert en slitsom tredje periode for gjestene. Snaue kvarteret ut i perioden ble to MS-spillere utvist i rask rekkefølge, og Stjernen fikk nok en mulighet til å komme ajour. Bare seks sekunder før MS ville fått førstemann utpå, kom reduseringen. Da fryktet vi at ledelsen MS hadde kjempet for hele kampen skulle forsvinne. Men de gulgrønne jobbet igjen knallhardt, og holdt unna. Med halvannet minutt igjen på klokka sendte Pål Skogli avgårde den befriende pucken som landet midt i det tomme Stjernenburet. Dermed gikk lufta ut av Stjernen, og Dan Fredrik Nygård kunne sette ytterligere en scoring i power play i sluttminuttet. Forøvrig etter glimrende forarbeid av alltid hyperaktive Travis Vermeulen.

Med kveldens tre poeng har MS plutselig fått en liten luke ned til Stjernen på 4 poeng. Før morgendagens kamper har MS også 4 poeng på Frisk, og er ajour med Storhamar. På de tre siste kampene har MS ikke sluppet inn et eneste mål i spill 5 mot 5. Det kan med andre ord være mye å hente på å forbedre undertallsspillet ytterligere. Eller rett å slett ved å unngå utvisninger, selv om grensen mellom steinhard jobbing og besøk i fryseboksen kan være hårfin. Kveldens keeperduell mellom Steffen Søberg og landslagsmålvakt Pål Grotnes gikk utvilsomt i Søbergs favør. Her kan det være et generasjonsskifte på gang før man vet ordet av det, selv om Steffen aldersmessig fortsatt hører hjemme på U18-landslaget.

Neste mulighet til å klatre videre på tabellen er torsdag 14. oktober, mot Lillehammer i Manglerudhallen.