MS-Lillehammer 6-5

(1-2, 3-1, 2-2)

Oppdatert: (14.10.2010)

Det ble en spennende og dramatisk, om ikke nødvendigvis alltid velspilt forestilling vi ble vitne til i Manglerudhallen i kveld. Lillehammer var klare favoritter på forhånd, selv om MS gradvis har fått fart på sakene den siste tiden. Gjestene kom best i gang, og tok ledelsen etter drøye åtte minutters spill. Men MS svarte raskt, og utlignet til 1-1 etter en nydelig soloprestasjon av Travis Vermeulen. 11 minutter ut i perioden tok Lillehammer igjen ledelsen, denne gangen i overtall fra en mølje foran Steffen Søberg.

Tidlig i andre periode skapte MS balanse i regnskapet ved Mats Knutsen, men igjen kom Lillehammer foran etter en ny scoring i power play. Midtveis i kampen var lagene igjen like langt, da Jonas Moen lurte inn pucken fra død vinkel. Og endelig var det MS sin tur til å få uttelling i overtall. Travis Vermeulen var igjen sistemann på pucken da MS tok føringen 4-3 drøye fire minutter før pause. Spillet bølget etter hvert frem og tilbake med muligheter til begge lag. Underholdende å se på, om enn til tider noe kaotisk. Publikum kunne vekselvis juble og bite negler, mens en hockeypedagog muligens ville grått.

Tidlig i tredje periode svarte Lillehammer med to kjappe scoringer, og det kunne se ut som om kreftene var på hell hos MS-gutta. Men viljen var fortsatt til stede, og snaut halveis ut i perioden kom MS igjen ajour. Daniel Rokseth lempet inn pucken fra blå etter glimrende assist av dagens gigant, Travis Vermeulen. Den lille, men store publikumsfavoritten var rett og slett en fryd for øyet der han til tider kjørte slalom med Lillehammerforsvaret i kveldens kamp. Utligningsmålet smakte av power play, selv om MS ved den anledningen hadde en spiller mindre på isen.

Avgjørelsen i kampen falt da tumulter oppsto rundt Lillehammers målvakt. Det hele endte med en dobbeltutvisning til MS, og etter hvert fire mann ut fra Lillehammer. Gjestenes trener pådro seg en utvisning for høylytte protester fra benken, og MS fikk muligheten i spill 5 mot 3. Dette overtallet visste MS å utnytte, 5 minutter og 50 sekunder før full tid satte Paul Ballantyne inn seiersmålet til ellevill jubel fra både seg selv og resten av laget. Sluttminuttene ble hektiske, fortsatt rådet nok kaos til at ingen følte seg seierssikre før sirenen endelig gikk for full tid. Det ville være en overdrivelse å si at laget safet poengene inn, men gleden var desto større da det hele var i boks.

Med kveldens 3-poenger har MS fortsatt 4 poengs luke ned til Stjernen, mens avstanden til Frisk nå er på 7 poeng. MS er også i hælene på Rosenborg, Lillehammer og Storhamar. Neste motstander i Manglerudhallen er Lørenskog førstkommende søndag. Forhåndsfavorittene fra Lørenskog er i dag blitt fradømt 6 poeng etter bruk av ikke spilleberettigede spillere. Forutsatt at denne straffen blir stående, er MS også poenget foran Lørenskog før søndagens kamp. Etter en vanskelig start har MS nå tatt 10 poeng på de siste 4 kampene. Laget er dermed godt i rute etter å ha møtt alle lag i årets serie.

Møt opp søndag og se et MS-lag i gryende form!