MS-Frisk 2-1

(1-0, 1-0, 0-1)

Oppdatert: (28.10.2010)

Frisk kom til Manglerudhallen med kun en seier så langt i sesongen, den kom til gjengjeld i forrige møte med MS. Askerlaget har knepet et par poeng i det siste, og MS trengte en seier i kveld for å få litt pusterom nedover på tabellen igjen. Og ikke minst trengte man poengene for å henge med lagene i midtsjiktet. Frisks målvakt Mikael Vuorio har hatt en del nedturer denne høsten, og snaut halveis i kveldens første periode rotet han det til for seg igjen. Pucken spratt forbi keeper på tilnærmet Tommy Salo-vis og danset mot mållinjen. Tom May var langt fremme og presset, og pucken gikk via en Friskskøyte og inn. I andre enden av banen holdt Steffen Søberg tett da Frisk etter hvert fikk flere muligheter i overtallsspill.

Kveldens kamp bød kanskje ikke på det helt store spillet, og det var tidvis godt synlig at dette var to lag på tabellens nedre tredjedel. Men midtveis i kampen kom et virkelig lysglimt. Martin Hansen og Travis Vermeulen lekte seg gjennom Friskforsvaret i nydelig samspill, og Vermeulen klinket inn 2-0 til hjemmelaget. Etter dette hadde MS brukbar kontroll perioden ut, men tidlig i tredje periode reduserte Frisk etter pent spill av Tomi Pöllänen og René Corbet. I sluttminuttene pådro gjestene seg to kjappe utvisninger, og MS hadde muligheten til å punktere. Men gutta ble for stillestående i overtall, og det hele endte med MS-utvisning og undertall. Halvminuttet før full tid kom Tom May alene gjennom mot tom kasse, men ble avblåst for offside. I kampens siste sekund var det Frisk som fikk sjansen på tilnærmet tomt mål, men MS fikk klarert.

Kveldens tre poeng hang i en relativt tynn tråd på slutten, men de smaker dermed desto bedre. Foruten poengene kan vi glede oss over at laget denne gangen holdt tett i undertall. Steffen Søberg var igjen i godlune, og stoppet 28 av 29 skudd. MS har nå 7 og 8 poeng ned til Stjernen og Frisk, og 3 poeng opp til Rosenborg.

Neste kamp spilles i Hamar OL-amfi førstkommende søndag.