MS-Oilers 4-3

(2-0, 2-1, 0-2)

Oppdatert: (23.11.2010)

MS fikk en meget velkommen oppmuntring i kveld etter den siste tidens motgang. Få hadde trodd at MS hadde viljen i seg til å slå Oilers i denne kampen, men gutta gjorde alle dystre spådommer til skamme. Innsatsen var på plass fra første dropp, og siddisene ble nok litt tatt på senga av at MS gikk såpass offensivt ut. Allerede etter drøye minuttet satte Dan Nygård den første pucken bak Antti Ore. Oilers' finske målvakt forlot senere i kampen isen til fordel for en annen Nygård, Dans lillebror Chris-Henrik. Gjestene var på etterskudd i mye av den første perioden, og pådro seg flere utvisninger. Etter drøye kvarteret lempet Niklas Wiklund inn 2-0 fra blå, og MS ledet fortjent til første pause.

I andre periode var Oilers noe mer på hugget, men det var igjen MS som scoret først. Denne gangen ved Christoffer Hansson. MS jobbet godt i undertall, også i spill 3 mot 5. Først mot slutten av perioden fikk gjestene uttelling, etter at de presset Søberg nesten inn i målet i power play. Men MS svarte momentant, og Martin Hansen la på til 4-1 bare 11 sekunder senere før Oilers hadde rukket å senke armene etter reduseringsmålet. Det var likevel med en viss engstelse vi så frem til den tredje perioden, med tanke på hvordan laget flere ganger i det siste nærmest har kollapset mot slutten av kampene.

Men denne gangen kjempet MS som helter, og så ut til å ha kontroll i godt og vel halve tredje periode. Så begynte imidlertid de første svakhetstegnene å gjøre seg gjeldende, og det var tydelig at gutta var slitne. Dette fanget Oilerstreneren også opp, og gikk til det skritt å ta ut målvakten med over åtte minutter igjen på klokka. Plutselig virket MS helt sluttkjørt, og det gikk over to minutter uten at laget klarte å få kontroll på pucken for å sette 5-1. Da gikk det til slutt som det måtte gå, og gjestene reduserte i spill 6 mot 5. Like etterpå sviktet det i MS-forsvaret, og plutselig sto det 4-3 med mer enn nok tid igjen til at Oilers kunne fått med seg alle poengene. Akkurat det ville nok vært en større nedtur enn selv de siste kampenes stygge sifre.

Dave Livingston tok til slutt en timeout, MS fikk roet nervene og reddet alle poengene i havn på pur vilje og innsats. Steffen Søberg var tilbake i godt slag i kveld, spesielt i midtperioden var han meget god. Han fikk også bedre hjelp av backene sine enn på lenge, i hvert fall om man ser bort fra noen hektiske minutter i tredje periode. Dette var på mange måter sliternes kamp, vi nevner i fleng navn som Niklas Wiklund, Jan Andre Aasland, Christoffer Heiberg, Jonas Moen, Christoffer Hansson. Spillere som ikke får mange spaltecentimetre i media, men som vi er helt avhengige av når hjulene skal gå rundt. Mange fler kunne vært nevnt, for dette var en laginnsats der alle bidro. Moro var det også at snart 16 år gamle Erlend Lesund fikk prøve seg i kveld, nok en MS-gutt for fremtiden.

Med kveldens seier klatret MS igjen forbi Stjernen på tabellen, og er à poeng med Frisk. En særdeles hyggelig oppmuntring å få med seg før torsdagens meget vanskelige bortekamp mot Sparta.