MS-Rosenborg 4-3 sd

(1-3, 1-0, 1-0, 1-0)

Oppdatert: (16.1.2011)

MS trengte sårt poeng i kveld, etter det forsmedelige straffetapet mot Frisk i forrige kamp. Men starten på kampen var ikke spesielt oppløftende, da gjestene tok ledelsen etter drøye 6 minutters spill. MS svarte raskt med utligning til 1-1 ved Jonas Moen, men Rosenborg var likevel piggest i åpningsminuttene. Steffen Søberg fikk muligheten fra start i kveld, men hadde ikke sin heldigste dag på jobben. Etter drøyt halvspilt periode var RIHK foran med 3-1, og Søberg byttet plass med Lars Haugen.

Og i denne kampen skulle Haugen klare det han var 7 sekunder unna sist, nemlig å holde nullen. Og det uten å måtte ty til de helt store krumspring, for kampen endret totalt karakter utover kvelden. Rosenborg virket relativt fornøyd på 3-1, og selv da de fikk spille 5 mot 3 i midtperioden ble ikke det helt store skapt. MS scoret derimot på sitt første power play for kvelden, godt og vel halveis i kampen. Lasse Hammerstad var på rett plass foran kassa, og reduserte til 2-3.

Også utover i tredje periode var det MS som ville mest. Fire og et halvt minutt ut i perioden kom Mats Knutsen alene gjennom, og dunket inn utligningen til 3-3. Dermed var det klart for nye lange og spennende sluttminutter. MS var mest på hugget, og hadde blant annet et skudd i tverrliggeren. Man ante likevel en viss lettelse da forlengningen var et faktum og det ene poenget i boks. Men MS ville ha mer, og etter flere store målsjanser lyktes det Travis Vermeulen å avgjøre kampen i sudden death. Denne seieren smaker utrolig godt for MS, som har hatt marginene mot seg i mange jevne kamper.

Dette var 2 viktige poeng å få med seg, etter at Frisk slo Stjernen tidligere i uken. I kveld gikk både Frisk og Stjernen mål- og poengløse fra sine kamper. MS øker dermed til 5 poeng på Stjernen, og knapper inn Frisks forsprang til 3 poeng. For MS gjenstår nå 13 kamper, blant disse er 3 kamper mot tabelljumbo Stjernen. Fredrikstadlaget kommer på besøk førstkommende torsdag til det som kan bli en ny spennende aften i Manglerudhallen.