MS-Stjernen 6-2

(3-2, 2-0, 1-0)

Oppdatert: (20.1.2011)

Store forventninger var knyttet til MS' nye amerikaner Kevin DeVergilio i kveldens kamp, og han skulle etter hvert innfri dem alle. Men det var Stjernen som noterte seg i målprotokollen først, etter drøye sju minutter tok gjestene enkelt ledelsen på sin første målsjanse i kampen. MS svarte raskt, og utlignet til 1-1 i power play ved Lasse Hammerstad. Fem minutter senere viste Kevin DeVergilio seg frem for hjemmepublikummet. Fra rundvant sendte han en smart pasning gjennom målgården frem til Dan Fredrik Nygård, som satte pucken kontant i mål. Ytterligere fem minutter ut i kampen var Kevin på farten igjen. Denne gangen stakk han gjennom på en kontring i undertall, og lurte Pål Grotnes med et kjapt backhandskudd. Dermed hadde landslagsmålvakten fått nok for kvelden, og forlot buret. I sluttminuttene av første periode spilte MS i undertall 3 mot 5, og klarte seg lenge godt. Men akkurat i det fjerdemann kom på isen, fant Stjernen MS-målet. Kun to sekunder før pause var reduseringen et faktum.

Fem minutter ut i andre periode var det MS sin tur igjen i overtall. Mats Knutsen var sistemann på pucken da MS igjen gikk opp i tomålsledelse. Og bare minuttet senere viste Kevin DeVergilio seg nok en gang som en gullfugl. Igjen stakk han på elegant vis forbi bakerste mann hos Stjernen, fintet målvakten og økte MS-ledelsen til 5-2. Derfra holdt MS Stjernen på armlengdes avstand, selv om forsvarsspillet til tider var småkaotisk. I sluttminuttet av midtperioden prøvde Stjernen seg uten målvakt, men uten å få uttelling i spill 6 mot 4. Nærmere kom de heller ikke i tredje periode. Pål Skogli økte til 6-2 etter ni minutter, og det var ikke lenger noen tvil om hvor poengene ville havne. Stjernen gjorde likevel nok et forsøk uten målvakt i sluttminuttene, men oppnådde ikke annet enn å pynte litt på skuddstatistikken. Kanskje burde Stjernen spilt hele kampen uten målvakt, MS slet i hvert fall med å få tak i pucken i de minuttene Henrik Holm satt på benken. Likevel en oppløftende kveld for MS. Kevin DeVergilio er nevnt, men flere av hans nye lagkamerater hevet seg også stort. Blant annet var Dan Fredrik Nygård involvert i fire av MS-målene i kveld.

Med kveldens seier har MS fått en solid luke på 8 poeng ned til Stjernen. Frisk vant på straffeslag mot Lørenskog i kveld, og er med det 2 poeng foran MS. Rosenborg er også innen rekkevidde, der har avstanden krympet til 4 poeng. Neste utfordring for de grønne er to kamper mot Lillehammer. Bortekampen spilles førstkommende søndag, før Lillehammer kommer på gjenvisitt til Manglerudhallen tirsdag 25. januar.