MS-Lillehammer 4-5

(1-0, 3-3, 0-2)

Oppdatert: (25.1.2011)

MS hadde nok en gang en gylden mulighet til å passere Frisk på tabellen, men igjen snublet man på målstreken. Det ble imidlertid et spennende og dramatisk oppgjør, der MS kom best i gang. Midtveis i første periode fintet Dan Fredrik Nygård ut målvakten på iskaldt vis i power play, og satte 1-0 til MS. Bare 6 sekunder ut i andre periode stakk Kevin DeVergilio gjennom og fikk stjernetreff til 2-0. Og da Dan Fredrik Nygård økte til 3-0 med nok en kjølig scoring i power play, så det riktig lyst ut. Kanskje ble MS for offensive, laget var i hvert fall nær 4-0 da det raknet bakover og gjestene kontret inn det første reduseringsmålet. Lars Haugen ble liggende etter et sammenstøt, men kom seg heldigvis på beina igjen. Men Lillehammer hadde nå fått blod på tann, og reduserte på nytt før åtte minutter var spilt av perioden. Deretter fikk de muligheten i spill 5 mot 4, men da Travis Vermeulen kontret inn 4-2 i undertall var seiershåpet i høyeste grad levende. Arbeidsjernet Vermeulen var også involvert i kampens to første scoringer.

Men det ble likevel etter hvert klart at nedturen hadde begynt for de gulgrønne. To minutter før pause reduserte gjestene på nytt i overtall. Tidlig i tredje periode klarte MS seg gjennom spill 3 mot 5, men det var i overtall det skulle rakne. Snaue tolv minutter ut i sluttperioden sviktet det bakover hos MS under et power play, og Lillehammer var ajour. Og i sluttminuttene skulle en utvisning for å spille pucken over vantet bli skjebnesvanger. Etter to annullerte scoringer tidligere i perioden ble det til slutt Lillehammer som fikk det avgjørende målet i spill 5 mot 4. To og et halvt minutt gjensto da Justin Bostrom ble matchvinner mot gamle lagkamerater. Etter dette virket det ikke som MS hadde verken krefter eller noen plan for hvordan de skulle slå tilbake. Dermed endte det med et nytt bittert nederlag i Manglerudhallen. Frisk gikk på en ordentlig smell i Sparta Amfi, slik at avstanden opp til sluttspillstreken er den samme. Det er likevel nedslående at man misser en ny sjanse til å klatre forbi. Vi fikk se fire pene scoringer, og det var svært små marginer som skilte fiasko fra seier i kveld.
Vi får håpe at man igjen rister av seg skuffelsen og tar med seg de positive prestasjonene videre.

Neste kamp for MS spilles i Lørenskog Ishall førstkommende torsdag.