Lørenskog-MS 1-3

(0-1, 0-0, 1-2)

Oppdatert: (27.1.2011)

MS har i de siste kampene hatt flere muligheter til å klatre over sluttspillstreken, men snublet hver gang. Man skulle kanskje tro dette ville gå ut over moralen i laget, og normalt burde ikke MS hatt noe poenghåp mot Lørenskog sitt dyrekjøpte mannskap. Men i kveld var det absolutt umulig å se at kveldens to motstanderlag var tippet i hver sin ende av tabellen før sesongen. MS var på høyde med Lørenskog fra første dropp, og ledet skuddstatistikken det meste av kvelden. To tidligere Lørenskogspillere var involvert da MS tok ledelsen 7 minutter ut i kampen. Lasse Hammerstad fikk pucken fra Mats Knutsen, og sendte MS i føringen. Og det var slett ikke ufortjent. Først i sluttminuttene av første periode satte Lørenskog litt press på de grønne, men Lars Haugen holdt tett. Haugen var til tider outstanding mot laget som valgte å låne ham bort gratis til MS.

Andre periode ble jevn, men målløs. Lørenskog skapte en del, men Lars Haugen fortsatte storspillet. Og i sluttsekundene av perioden var det MS som presset og var snublende nær 2-0. Men man gikk til pause fortsatt bare ett mål foran, og vel vitende om at det har rotet seg til på slutten i flere lignende kamper. Denne gangen skulle imidlertid lykken stå den gode bi. Sju minutter ut i tredje periode spilte MS i undertall, og kjempet seg gjennom uten baklengsmål. I samme sekund laget ble fulltallig spilte Paul Ballantyne pucken frem til Travis Vermeulen, som styrte den elegant i mål. MS hadde fått et ørlite pusterom, men det var fortsatt et hav av tid igjen. Enda lengre føltes minuttene da Lørenskog omsider fikk hull på Haugen drøye kvarteret ut i perioden. Men etter noen sekunder med langstrakte nerver sendte Dan Fredrik Nygård MS til himmels igjen med 3-1-målet i power play. I sluttminuttene spilte Lørenskog med 6 utespillere mot 4, men Lars Haugen hadde stengt igjen goalen for godt. Dermed kunne MS innkassere 3 særdeles viktige og velsmakende poeng.

Med kveldens seier er MS endelig over sluttspillstreken igjen, ett poeng foran Frisk som har en kamp mindre spilt. Avstanden opp til Rosenborg på syvendeplass krympet også til ett fattig poeng. Det er duket for en meget spennende avslutning på seriespillet. MS har vist en utrolig evne og vilje til å reise seg etter de aller bitreste av nederlag og nesestyvere, og det er fantastisk å se gutta få uttelling for all innsats som legges ned hver dag i kamp og på trening.

Førstkommende søndag venter en ny utfordrende oppgave på MS, da kommer Stavanger Oilers på besøk. MS har fått så hjelmen har passet i siddishallen denne sesongen, men forrige gang siddisene var på besøk hos oss ble alle tre poengene igjen i Manglerudhallen.