MS-Gjøvik 4-4 (2-0, 2-3, 0-1)

MS og Gjøvik delte viktige poeng i spennende oppgjør.

Oppdatert: (24.10.2007)

Gjøvik pustet MS i nakken på tabellen før kveldens kamp, og har dessuten færre kamper spilt. Dette var derfor et viktig oppgjør i kampen om en fremtidig kvalikplass. Og det var MS som kom klart best i gang. I den første perioden styrte de grønne kampen, men fikk først uttelling da det nærmet seg pause. Peter Andersen dunket inn 1-0 etter 17 minutter, før Patrik Molberg gikk over hele banen på et sjeldent soloraid og satte inn 2-0 etter 18.45. Alt i alt en bra gjennomført første periode av MS, men den neste skulle bli mer kaotisk.

Gjøvik reduserte bare sekunder ut i den andre perioden, men MS svarte etter fem minutter ved Andreas Westerberg. Så fulgte mer kaos og to raske baklengsmål, og lagene var like langt. MS så imidlertid ut til å ta grep om kampen på nytt da Peter Andersen 12 minutter ut i perioden scoret sitt mål nr. 22 for sesongen. Ett minutt før pause fikk så Gjøvik to utvisninger, og MS hadde en gylden mulighet til å punktere kampen. Isteden pådro man seg en unødvendig utvisning i angrepssonen i sluttsekundene. Utover i tredje periode ble det etter hvert flere power play for gjestene, og etter snaut halvspilt periode var det duket for balanse i regnskapet. Ikke helt ufortjent slik kampen hadde utviklet seg. Gjøvik fikk til tider romstere litt for fritt inne i MS-sonen.

Det ble noen spennende sluttminutter med flere store målsjanser til begge lagene. MS hadde kanskje de største, blant annet bommet de på tomt mål bare kort tid etter utligningen. I sluttsekundene vant MS en viktig dropp i egen sone og fikk en siste kontringssjanse. Dessverre endte det med knall og fall, og dermed ble det altså poengdeling i denne viktige kampen. Greit nok i en kamp MS kanskje burde avgjort i andre periode, men som etter hvert fort kunne ha vippet begge veier. Om en uke er det klart for et nytt spennende oppgjør, da blir det bortekamp mot Grüner. Et lag som slo MS i begge seriekampene i fjor, så her er det mye å revansjere. Og ikke minst nye viktige poeng som står på spill.