MS-Tønsberg 6-3

(3-1, 2-1, 1-1)

Oppdatert: (10.3.2011)

MS kom godt i gang i første kvalifiseringskamp mot førstedivisjonsmesterne fra Tønsberg. Pål Skogli fyrte av et tidlig skudd som Tønsbergmålvakten Rasmus Stenebråten rotet i mål. Etter fire minutters spill kontret MS ved Joacim Sundelius i undertall, og Stenebråten falt inn i mål med pucken. Hoveddommeren konfererte med linjedommeren, og målet ble godkjent. Da Pål Skogli økte til 3-0 etter snaue 13 minutter begynte det å se greit ut. Kanskje litt for greit, for Tønsberg hadde ikke tenkt å gi seg uten kamp. De reduserte en gang like før pause, og ytterligere en gang tre minutter ut i andre periode.

Heldigvis fikk MS raskt den forløsende 4-2-scoringen ved Lasse Hammerstad. Så fulgte en periode med litt nervøst og krampaktig spill, der man ikke helt visste om man skulle spille trygt, eller pøse på fremover. Men da Kevin DeVergilio økte til 5-2 etter fint samspill med sine transatlantiske kamerater Vermeulen og Ballantyne, hadde MS god kontroll på det hele. Kevin økte igjen til 6-2 i tredje periode, og MS fikk en gylden mulighet til å øke ytterligere da Tønsberg pådro seg en 5-minutters utvisning. Isteden ble det baklengsmål i overtall, og en MS-utvisning spolerte resten av overtallsspillet. Det endte dermed 6-3, mot et Tønsberglag som glimtvis sto frem som et lag som kan skape problemer for alle i kvaliken. Gjestene produserte ikke mange skudd på mål, men var meget farlige de gangene de var frempå.

MS reiser førstkommende søndag til Halden, hvor de skal møte Comet. Haldenserne hang lenge bra med mot Stjernen i kveldens runde, men sprakk på slutten og tapte den kampen 1-6.