VIF-MS 4-5

(1-0, 2-3, 1-2)

Oppdatert: (06.9.2011)

Kveldens treningskamp mot VIF startet som en mildt sagt begredelig affære. Første halvdel av kampen kan langt på vei forbigås i stillhet. Det var lite glød og vilje å spore, og MS-gutta var til tider like bleke som bortedraktene de bar. VIF har tradisjoner for å hente forsterkninger ved juletider, men etter tapet mot MS i den forrige treningskampen ble forsterkninger raskt presentert. Og allerede tidlig i andre periode så kveldens kamp ut til å være punktert. VIF ledet 1-0 etter første periode, og da to MS-spillere ble utvist tidlig i andre periode økte hjemmelaget ledelsen til 3-0.

Men akkurat i det fotballandskamp på tv på nærmeste pub kunne virke forlokkende på mange, startet MS snuoperasjonen. Jason Lawrence og Kory Falite har allerede rukket å bli et radarpar, og drøyt halveis i kampen kontret de på vakkert vis inn det første reduseringsmålet i power play. Jason Lawrence har vist seg som en effektiv avslutter i treningskampene, og 2.15 før pause scoret han et nytt mål i overtall. Lawrence scoret også to mål forrige gang VIF ble beseiret. En annen som har vist særdeles friske takter i høst er Joacim Sundelius, og da pucken ble droppet etter det andre reduseringsmålet stakk han like godt rett gjennom og utlignet til 3-3. Kun seks sekunder gikk det mellom disse to scoringene.

MS hadde nå gjort tre mål i power play mot et VIF-lag som surnet mer og mer utover i kampen. Og bare 14 sekunder ut i tredje periode kom nok et mål i overtall. Igjen var Joacim Sundelius sistemann på pucken. En kamp som startet med meget laber underholdningsverdi var plutselig lys levende. Etter drøye tre minutter av tredje periode skapte VIF ny balanse i stillingen, også dette i power play. Snaue 12 minutter ut i perioden falt avgjørelsen. Igjen hadde VIF en mann i fryseboksen, etter en stygg takling mot Christoffer Hansson. Martin Hansen fikk æren av å avgjøre den etter hvert svært så underholdende kampen. VIF presset på for utligning i sluttsekundene, men Bryan Hogan plukket frem noen matchvinnende redninger og en ny seier var i boks.

MS har nå gjennomført 6 treningskamper, og ville stått med respektable 10 poeng om dette hadde vært seriekamper. Spesielt de to gevinstene mot VIF smakte godt, og vi ser gjerne at de gjentas i serien. På lørdag starter alvoret med kamp mot Lørenskog i Manglerudhallen. Vi ønsker alle gutta lykke til med resten av sesongen!