MS-Sparta 2-3 str.

(0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 0-1)

Oppdatert: (06.10.2011)

Etter opprykket til Get-ligaen i 2009 har MS slått alle lag med unntak av ett, nemlig kveldens motstander Sparta. Mot sarpingene maktet MS aldri å ta et eneste poeng under Dave Livingstons ledelse. Men to dager etter trenerens plutselige avgang skulle det endelig lykkes å ta det første poenget og i hvert fall delvis knekke Spartakoden. MS var bra med på notene fra start, og skapte nok av målsjanser. Men overbevisningen om at det er mulig å lykkes så ut til å mangle innledningsvis. Isteden var det Sparta som fikk uttelling på et skudd fra distanse etter snaue åtte minutters spill.

I andre periode tok MS over stadig mer av spillet, og etter sju minutter kom Kory Falite alene gjennom. Keeper reddet i første omgang, men Jason Lawrence feide inn returen fra venstrekanten. Og som så ofte før gjorde en scoring underverker for selvtilliten til MS-gutta. MS eide denne perioden, og selv om de ble satt under press i starten av tredje periode var det tydelig at troen på poeng begynte å komme sigende. Tre minutter ut i perioden svidde Sparta først av en kjempesjanse, før MS kom gjennom på en lynkjapp kontring. Kory Falite sendte et smart pass bakover til Jason Lawrence, som igjen feide pucken inn på effektivt vis. Det begynte å smake sensasjon av kveldens kamp.

Åtte og og halvt minuttt ut i tredje periode pådro dessverre MS seg en utvisning, og det måtte en tidligere MS-gutt til for å skape balanse i stillingen. Jonas Djupvik var sistemann på pucken etter pent overtallsspill av sarpingene. Vi forventet en kamp med ryggen mot veggen de siste minuttene, men MS overrasket ved å pøse på og skape tildels store målsjanser helt på tampen. Her kunne de fort fått med seg alle tre poengene uten at noen kunne kalt det flaks.  Kory Falite og Jason Lawrence er nevnt, og de overbeviste igjen med sitt flotte samspill. I kveld var de livsfarlige på kontringer, og kunne begge to ha avgjort matchen i ordinær tid. Men flere scoringer ble det ikke før i straffekonkurransen, der MS igjen trakk det korteste strået. Martin Hansen scoret for MS, Kory og Jason bommet, mens Sparta satte to pucker i nettmaskene og fikk med seg to poeng hjem.

Kveldens poeng mot Sparta betyr at MS øker til alle de tre lagene bak på tabellen, men det betyr minst like mye for lagmoralen. Nå kan man gå videre i visshet om at poeng er mulig mot alle motstandere, også Sparta. Fra boksen kunne Ove Sundelius konstatere at laget hans lyktes med den ene tingen de aldri klarte under Livingstons ledelse. Martin Hansen inntar igjen en særdeles viktig rolle både på og utenfor isen. Kenneth Sørli Eriksen har hatt en tøff og litt ensom oppgave med å vokte målet alene etter at Hogan forsvant før seriestart. I kveld sto 19-åringen en ny god kamp mellom stengene, selv om det også denne gangen ble med ett poeng i straffekonkurransen.

På søndag legger MS ut på langtur til Stavanger. På papiret blir nok dette den tøffeste oppgaven gutta har stått overfor så langt i sesongen. Nettopp derfor var det så viktig for MS å få vist seg selv og andre at det meste er mulig, også uten Dave Livingston i spillerboksen. Kveldens kamp var i hvert fall meget severdig, og en av de absolutt beste laget har levert denne høsten. At den kommer i en vanskelig periode med usikkerhet rundt trenersituasjonen gjør prestasjonen desto bedre, og viser hvor mye vilje som bor i dette laget.


Print artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS