MS-Storhamar 5-4 str.

(1-2, 0-1, 3-1, 0-0, 1-0)

Oppdatert: (27.10.2011)

MS stilte sykdoms- og skaderammet til kveldens oppgjør mot Storhamar. Spesielt tynt besatt var det blant backene, der både Stian Carlsen, Emil Frøshaug og Daniel Rokseth var ute. For Rokseth ser dessverre skaden ut til å bli langvarig. I tillegg var Jason Lawrence fortsatt på sidelinjen etter smellen han fikk i Fredrikstad. MS hadde med andre ord oddsene mot seg innledningsvis, og laget fikk da også en relativt tung start på kampen. Storhamar fikk alt for enkelt sette 1-0 etter fire minutters spill. Bare 10 sekunder senere skapte Joans Moen balanse i stillingen med et frekt solomål. Men få minutter senere slapp gjestene igjen alt for lett til, og satte 2-1 som holdt til første pause.

Snaue sju minutter ut i andre periode rotet MS det til for seg igjen, og Storhamar kunne kontre inn 3-1. Da gjestene så la på til 4-1 fire minutter ut i tredje periode, virket kampen punktert og avgjort. Men igjen viste MS at det bor en enorm moral og viljestyrke i laget. Da det så som mørkest ut, og da enkelte spillere nesten burde tatt kvelden etter mye istid, slo de grønnkledte gutta til. Fredrik Løvdahl skapte først et lite håp med sin redusering til 2-4 etter sju minutter av perioden. Da Joacim Sundelius vispet inn 3-4 etter tolv minutter, var matchen plutselig helt åpen igjen. Og etter snaue kvarteret fikk Kory Falite inn en ny fulltreffer. Dermed var det duket for noen særdeles spennende sluttminutter, noe som hadde virket ganske usannsynlig bare et kvarter tidligere på kvelden.

I sluttsekundene av ordinær tid var MS gjennom på en kontring, men fikk dessverre en feil avblåsning mot seg. I forlengningen var MS under hardt press da de måtte klare seg 2 minutter i undertall. Men gutta hadde utrolig nok krefter igjen, og kampen gikk til straffeslag. Kenneth Sørli Eriksen fikk en vanskelig start på kampen i kveld, men endte opp som en av heltene. For denne kvelden var det endelig duket for sesongens første straffetriumf for MS. Kenneth reddet 2 av 3 straffer, Martin Hansen scoret på sitt forsøk, mens Kory Falite mislyktes denne gang. Med Jason Lawrence på tribunen ble Martin Ytterstad valgt som siste straffeskytter for MS. Han så nærmest ut til å miste kontroll på pucken, før han enkelt og kjølig satte den bak en overrasket Hestmann i Storhamarmålet.

2 poeng i kveld betyr enormt for moralen i et skaderammet mannskap. Det utgjør også en stor forskjell på tabellen, der man med tap i kveld ville havnet under sluttspillstreken. Nå holder det akkurat til poenglikhet med Stjernen som i kveld vant knepent over Frisk. Innbyrdes har MS et godt tak på Stjernen også denne sesongen. MS er også 2 poeng foran Rosenborg, og 7 poeng foran Frisk. Og det er nettopp disse to lagene MS skal ut mot i de to neste viktige kampene. Førstkommende lørdag reiser MS til Askerhallen i håp om å øke forspranget til bunnen, og samtidig krype ytterligere litt innpå lagene foran.


Print artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS