Frisk-MS 3-5

(1-0, 2-3, 0-2)

Oppdatert: (29.10.2011)

Før helgen fikk Frisk den gledelige nyheten om at de unngår konkurs, og det virket som laget hadde fått en liten energi-boost før kveldens kamp i Askerhallen. Det var likevel MS som skapte mest i første periode, men Frisk var mest effektive og gikk til første pause med ledelse 1-0. I andre periode fikk MS en kanonstart, med scoring av Martin Hansen etter bare 39 sekunder. MS hadde flere gode muligheter, men igjen var Frisk mer effektive og stakk opp til 2-1. Og da Askerlaget kontret inn 3-1 nærmest rett fra utvisningsboksen, så det atter en gang stygt ut for MS. Men igjen skulle gutta vise vilje og guts til å slå tilbake.

Joacim Sundelius var en viktig brikke i opphentingen mot Storhamar sist, i kveld skulle han få en enda mer sentral rolle. Først dunket han inn reduseringsmålet etter et strålende pass fra Kory Falite. Da gjensto tre minutter av perioden. Halvannet minutt senere gikk Sudden gjennom på et glimrende soloraid og utlignet til 3-3. Og bare 27 sekunder ut i tredje periode feide han inn 4-3-ledelse til MS i power play. Gutta hadde nå mange muligheter til å punktere kampen, men vi fikk spenning bokstavelig talt til nest siste sekund. MS spilte blant annet 5 minutter i overtall, men Frisk skapte de største sjansene. MS fikk tilsynelatende litt nerver, og feilpasningene florerte. Kenneth Sørli Eriksen plukket frem en avgjørende redning da hjemmelaget var alene gjennom i undertall.

Snaue to minutter før full tid trakk Frisk ut målvakten, og begge lag var nær en scoring ved flere anledninger. MS bommet gjentatte ganger hårfint på det tomme målet. Først da to sekunder gjensto på klokka satte Kory Falite inn den siste befriende pucken. MS hadde for andre kamp på rad snudd en kamp med fire scoringer på rappen. I kveld var marginene svært små, men poengene desto viktigere. MS manglet de samme spillerne som sist, med unntak av Emil Frøshaug som fikk prøve seg på is igjen. Både de unge og de litt mer rutinerte viser stor vilje om dagen. Ett eksempel er Jonas Moen, som ved en anledning snublet seg gjennom Friskforsvaret og var nær ved å score fra liggende posisjon. Et annet eksempel er Martin Hansen, som gikk ned for telling etter en puck i hodet. I neste bytt var Martin klar til dyst igjen.

Med kveldens seier har MS igjen innkassert tre poeng når det gjelder som mest. Dermed har laget full pott mot både Stjernen og Frisk. Avstanden ned til Frisk på jumboplassen er nå på 10 poeng. Den avstanden er nøyaktig like stor som opp til Lørenskog på fjerdeplass. Faktisk ligger MS nærmere Sparta enn Frisk akkurat i øyeblikket. Stjernen vant borte mot Rosenborg i dagens runde, og er fortsatt poenglikt med MS. Rosenborg ligger 5 poeng bak MS, et godt forsprang for MS å ha før lagene møtes i Manglerudhallen førstkommende torsdag.