MS-Furuset 3-1 (0-0) (2-1) (1-0)

Vi gratulerer MS med opprykk til eliteserien!

Ved LS
Oppdatert: (13.3.2005)

MS entret isen i kveld med visshet om at seier ville bety opprykk. Det var også MS som tok initiativet i kampen fra start, laget bodde i Furusetsonen i lange perioder. Dog uten å få fyrt av mange skudd i første periode. Etter hvert som scoringene uteble var det Furuset som tok over spillet, et par MS-utvisninger bidro til dette. Men den første perioden endte målløst, og vi var forberedt på en slitsom kveld for nervene.

Også i andre periode åpnet MS best, og denne gangen fikk de uttelling. Rekken med Einbu, Wallace og Ytterdahl har gitt oss mange gleder denne sesongen, og to minutter ut i midtperioden viste de igjen utmerket samspill. Einbu fikk stå relativt uforstyrret foran keeper, og løftet pucken opp i nettaket til stor jubel fra fremmøtte MS-tilhengere. Etter snaue kvarteret var det Furusets Kristian Forsberg som fikk stå alene foran keeper. Han gjorde heller ingen feil, dermed var det Ulvenes tur til jubelscener på isen. Tre minutter før pause var  superrekken til MS igjen på farten. Erik Wallace tråklet seg gjennom Furusetforsvaret med et par frekke finter, og spilte Einbu alene gjennom mot keeper. Einbu var iskald, stoppet helt opp og lurte pucken inn under målvakten. MS var igjen i føring, og nervene roet seg en smule før den siste perioden.

I den tredje perioden så MS ut til å ha brukbar kontroll på kampen. Innimellom glapp det riktignok litt, men en solid Anders Ganer var på plass og plukket frem avgjørende redninger da det var som viktigst. I tillegg fikk vi hjelp av stolpen ved minst en anledning. Furuset måtte ha alle poengene for å ha muligheter til opprykk, og tre minutter før full tid tok de ut sin målvakt i et siste forsøk. Etter et sleivpass av en Furusetspiller kunne så Klas Aarlid sette pucken i det tomme målet. Kampen var i realiteten avgjort, men Furuset satset offensivt og fortsatte med keeper ute. Et par målsjanser skapte de, men uten at Anders Ganer lot seg overliste. MS misset et par ganger på det tomme målburet, men det la ingen demper på stemningen da kampen var slutt.

Jubelscenene etter dagens kamp er trolig blant de mest elleville siden hallen ble bygd. Gutta kunne neppe vært stort gladere om de hadde vunnet Bøtta i kveld. For oss som har fulgt laget fra tribunen siden den rustne starten i treningskampene, var det en rørende opplevelse å se gutta så glade. Sesongen har hatt en enorm stigning, og da det gjaldt som mest viste MS-gutta styrke. Vi gratulerer alle med en stor sesong, som fikk en fantastisk avslutning. Det eneste som er trist på en slik kveld er at sesongen for a-laget nå er slutt. Men vi gleder oss allerede til å se hva laget kan prestere i UPC-ligaen neste sesong.

Etter kampen i kveld fikk Stian Einbu sin premie som beste poengplukker i 1. divisjon. Han fikk også dagens bestemannspris. Anders Ganer fikk premien som beste keeper, mens Martin Røymark ble premiert som beste junior i MS. En spesiell gratulasjon til disse gutta. Vi vil også benytte anledningen til å takke trenere og støtteapparat, med Rune Molberg og Terje Løkken i spissen. Dette opprykket var langt over det vi forventet da sesongen startet. Det er med vemod og glede vi takker for en sesong som bare har gått oppover siden den nye Manglerudhallen sto ferdig.

Takk for i år, MS, og lykke til i UPC-ligaen!

Video: Jubelscener etter 3-1 (krever QuickTime) - 3,2 mb

Video: Jubelscener ved kampslutt (fugleperspektiv) - 2,7 mb

Video: MS tar bølgen - 3,2 mb

Større versjon av opprykkslagbildet (foto: Fredrik Trygg)

Aftenpostens artikkel om opprykketPrint artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS