VIF-MS 1-3 (1-0) (0-0) (0-3)

Bomben smalt atter en gang på Jordal Amfi.

Oppdatert: (08.1.2006)

VIF innleder sine hjemmekamper med fyrverkeri, dunder og brak. Men spillet de har vist mot MS på Jordal Amfi denne sesongen har vært langt unna noe fyrverkeri. MS vant som kjent sensasjonelt 2-0 på Jordal i høst, og før kveldens kamp var operasjon kongepokal  satt i verk. Og det er tydelig at det er kongepokalen Vålerenga satser på. For i serien gikk de på en ny smell mot MS. Flere av spillerne som inngår i millionsatsingen var på plass i kveld, uten at det hjalp noe nevneverdig. Riktignok lyktes VIF denne gangen med å score på MS, men det ble med det ene målet halveis i første periode.

Og faktisk så var heller ikke den scoringen spesielt fortjent. For det var MS som styrte mye av spillet i den første perioden. De vant skuddene 11-9, og skapte igjen nok av målsjanser. VIFs målvakt, Tyrone Garner, er en av de få som kan få godkjent for innsatsen i VIF-trøya. Også i den andre perioden spilte MS disiplinert, men skapte noe mindre fremover. VIF kunne ved flere anledninger ha punktert kampen, men Matti Järvinen gjorde seg nesten like umulig som sist han var på Jordal. Etter to perioder sto det fortsatt bare 1-0 til hjemmelaget.

Noen minutter ut i den tredje perioden klarte MS seg gjennom to minutter i undertall. Kort tid etter var det vertene som måtte ty til ulovlige midler for å stoppe våre helter i grønt. Resultatet ble noen sekunder i spill 5 mot 3, og det ble utnyttet maksimalt. Overtallsspillet til MS har variert fra det effektive til det sjanseløse denne sesongen, men denne gangen skulle et tent MS-lag få uttelling. Etter en del klabb og babb foran Garner var til sist Erik Wallace sist på pucken da MS utlignet etter 11.38. Med 5 mot 4 på isen fortsatt kunne det virke som MS skulle bli litt mer forsiktige, men så fikk gutta muligheten på en kontring. Her ble vi vitne til nydelig samspill mellom Miroslav Stolc, Noah David og Thomas Jordhøy. Thomas avsluttet et fint angrep med å løfte pucken opp i krysset, og MS var i føring for første gang i kampen.

Og denne ledelsen nektet gutta å gi fra seg. I sluttminuttene viste Matti Järvinen både flaks og dyktighet da han holdt pucken unna. VIF-gutta var som vi ofte har sett tidligere, sin egen verste fiende. Litt for ofte gjøres det et trekk for mye, og det var vanskelig å telle opp hvor mange skudd fra god posisjon som strøk utenfor stolperoten. I sluttminuttet tok til slutt laget ut målvakten i et siste forsøk på utligning. Erik Wallace fikk med seg pucken mot det tomme målet, men med flere spillere i angrep klarte MS å rote seg inn i offside. Det kunne blitt skjebnesvangert med noen sekunder igjen. Men heldigvis snappet gutta igjen pucken etter neste dropp, og i absolutt siste sekund kunne Sami Markkanen sette den siste spikeren med 3-1. Dagens bestemannspremie gikk uten disputt til Matti Järvinen, som har spilt 120 minutter på Jordal og bare sluppet inn ett mål. Sterk prestasjon av 21-åringen, men han fikk god hjelp av disiplinerte lagkamerater.

Det kan virke som om gutta har fått en liten dose ekstra selvtillit i takt med at mange skadde spillere har returnert. I kveld torde gutta å legge press på VIF, og de opptrådte voksent i egen sone. Selv frustrerte VIF-folk snakket om fortjente poeng til MS i kveld. Et skår i gleden er det at Axel Grusell måtte forlate banen med skade sent i kampen. Man skulle kanskje tro at MS hadde brukt opp skadekvoten for denne sesongen, men det så ikke lovende ut da Axel hinket av banen.  Ellers var Miroslav Stolc og Niklas Roest tilbake til kveldens kamp, mens Pål Skogli og toppscorer Mathias Trygg sto over. Vi kommer med oppdatering når vi får mer info om skaden til Grusell.