Rosenborg-MS 2-3

(0-0, 2-1, 0-2)

Oppdatert: (08.12.2011)

Sist MS og Rosenborg møttes vant trønderne 6-0, og den kampen ble på mange måter et vendepunkt for begge lagene. Rosenborg har siden den gang vært seriens store formlag, mens MS har gått på nederlag etter sviende nederlag. Med ni strake tap før kveldens bortekamp lå det ikke MS-poeng i luften i kveld. Med Emil Frøshaug og Kenneth Sørli Eriksen opptatt på U20-landslaget, hadde MS hentet inn to gamle kjenninger til kampen i Trondheim. Jonny Fjeldstad og Andre Lysenstøen var tilbake i gult og grønt denne kvelden. Lysenstøen har vært langtidsskadd, men fikk en kamp med MS2 før han ble med a-laget til Leangen. I kveld fikk han nøye seg med oppvarmingen, Daniel Henriksen tok nemlig revansje etter den begredelige sortien i forrige kamp. Daniel vartet opp med flere strålende redninger i kveld, og var sterk bidragsyter til at kampen ble en rysare.

Allerede fra første dropp kunne man se at gutta kom til denne kampen med en helt annen innstilling enn vi har sett den siste tiden. Dømmingen gikk lenge 100% i hjemmelagets favør, men de grønne jobbet som helter og red stormen av helt til fire minutter ut i andre periode. Da tok Rosenborg ledelsen i ett av sine mange power play, etter at Inge Stokvik først hadde lekt seg helt i offsidens ytre atmosfæriske lag. Etter hvert jevnet også dømmingen seg ut, og da tok MS i stadig større grad kontrollen over spillet. 12.39 ut i andre periode satte Martin Ytterstad inn en fullt fortjent utligning for MS, etter glimrende forarbeid av Mats Knutsen og Jonas Moen ute i rundvant. Men i en god MS-periode dukket Norges tilsynelatende heldigste hockeyspiller opp igjen. Inge Stokvik fikk fri bane fra kanten da en MS-spiller falt, og Stokvik feide inn nytt ledermål like før pause.

MS fortsatte å styre spillet i tredje periode, og drøye sju minutter ut i perioden fikk de lønn for strevet. Denne gangen var det Jason Lawrence som feide til fra høyrekanten, og det var igjen balanse i regnskapet. Sluttminuttene ble lange og ulidelig spennende. Selv om MS tydelig var mest frempå, satt vi hele tiden med en skummel følelse av at irriterende gode Inge Stokvik skulle avgjøre i sluttminuttet som han har gjort så ofte før. Isteden skulle det dukke opp en spiller som sjelden avgjør kamper, men som så til de grader fortjente å bli matchvinner i kveld. Christoffer Heiberg dunket inn ledermålet med 1.40 igjen på klokka, og etter enda noen lange sekunder var det klart at MS hadde tatt sine første 3 poeng siden 29. oktober. Dette var meget velfortjente poeng, i det som uten tvil var den beste kampen på mange uker for MS sin del. For første gang på lang, lang tid så gutta ut som de trodde på det de holdt på med. Borte var den bøyde MS-nakken og det engstelige blikket, tilbake var et lag som lyste innsats og vilje i 3x20 minutter.

Med kveldens 3-poenger krympet avstanden opp til Stjernen til 5 poeng. Det er med andre ord fortsatt et stykke opp til sluttspillstreken, men denne seieren var viktig både for moralen og med tanke på å ikke bli hektet av sluttspillkampen allerede før jul. Som nevnt innledningsvis, var forrige møte med Rosenborg et vendepunkt med negativt fortegn. Det er lov å håpe at trenden nå er snudd andre veien.

På lørdag er det duket for ny tøff motstand i Manglerudhallen, da kommer Sparta på besøk. Møt opp og støtt et MS-lag som forhåpentligvis spilte på seg litt sårt tiltrengt selvtillit i kveld.