MS-TIK 2-3 str. (0-2, 1-0, 1-0, 0-0, 0-1)

Kjempende MS-lag tok poeng i første kvalikkamp.

Oppdatert: (25.2.2007)

Det var kun i første periode av kveldens kamp at man kunne se hvem som var elitelaget og hvem som var utfordrerne. I de første 20 minuttene var gjestene et lite hestehode foran, men måtte ha litt ekstra hjelp av MS-forsvaret før de kom til første scoring. Ved pause ledet trønderne oppskriftsmessig 2-0, men med denne ledelsen kunne det nesten virke som om TIK var fornøyd. Utover i andre periode ble det tydelig at MS var iferd med å komme inn i tempoet. Forsvaret tettet igjen foran en solid Aku Limnell, og etter hvert var det Joakim Wiberg i TIK-målet som ble satt på de største prøvene. Ved en anledning trillet pucken på mållinjen, og etter snaue 17 minutter fikk MS endelig uttelling. Det var rekka med Wikstrand, Papista og Lasse Hammerstad som scoret det viktige reduseringsmålet, på en svært så vakkert utført kontring.

I tredje periode lå nervene tykt utenpå trønderne, som så ut til å være mer enn fornøyd med å safe inn til seier 2-1. Og de var ikke mange sekundene unna å lykkes. Men Papista, Wikstrand og Hammerstad ville det annerledes, og slo til med et nytt kontringsmål bare 19 sekunder før full tid. Forøvrig like etter at Aku Limnell hadde gjort en særdeles avgjørende redning da en TIK-spiller var alene gjennom. Dermed var det klart for poengdeling, og fem minutters sudden death. I forlengningen måtte MS klare seg to minutter med tre mann, etter at Rune Sundeng kolliderte med, og skadet, en TIK-spiller. Men flere scoringer ble det ikke før i straffekonkurransen, da TIK scoret en gang mens MS bommet på alle sine forsøk. Likevel en sterk prestasjon av MS å få med seg det ene poenget i denne kampen. Bare 2 baklengsmål på 65 minutter står det respekt av. Med litt mer presisjon i avslutningene kunne dette gått enda bedre for MS.

I den andre kvalikkampen vant Lillehammer komfortabelt 6-0 hjemme mot Lørenskog. I neste runde kommer Lillehammer på besøk til MS, mens TIK skal ut i en ny bortekamp mot Lørenskog.