MS-VIF 3-5

(0-1, 2-3, 1-1)

Oppdatert: (14.2.2012)

MS brukte godt og vel en periode før de klarte å komme til skudd på mål i kveldens kamp mot naboen. Første periodes eneste målsjanse for hjemmelaget ble avblåst og belønnet med utvisning. Gjestene ledet bare 1-0 etter den første perioden, men snaut midtveis i andre periode scoret de tre kjappe på under tre minutter. I nærmere to perioder må kveldens kamp for en stor del kunne karakteriseres som et ganske begredelig kapittel sett med MS-øyne. Men så, to og et halvt minutt før siste pause, oppsto situasjonen som skapte liv i kampen igjen. Christer Simonsen holdt først på å miste pucken i egen sone, fikk tak i den igjen, og skjøt fart oppover på banen sammen med Christian Thinn. Pucken var innom Thinn før Simonsen fikk den tilbake, og sistnevnte ekspederte pucken bak DesRochers. Dette var Christers første scoring på a-laget. Og med mindre enn minuttet igjen av perioden kom et nytt flott MS-angrep. Robin Johansson klinket pucken opp i krysset etter en pasning fra Martin Ytterstad.

MS hadde nå fått en god vitamindose i slitne kropper, og truet VIF ved flere anledninger i tredje periode. Dessverre ble det gjestene som fikk neste nettkjenning. Etter et feilpass foran Søberg satte Jonas Oppøyen sin tredje scoring for kvelden. MS ga likevel ikke opp, og underholdningsverdien i kampen var fortsatt en helt annen enn i de første 45 minuttene. Backtalentet Christer Simonsen har ofte fått hvile mot slutten av kampene, men denne gangen fikk han stå løpet ut. Med drøye tre minutter igjen på klokka fyrte han av et skudd som Martin Ytterstad styrte i mål. Ytterstad spilte for anledningen i gullhjelm, mens kaptein Hansen fikk hvile på sidelinjen. MS har fortsatt en lang sykdoms- og skadeliste, men i kveld var i hvert fall Daniel Rokseth tilbake etter et langt skadefravær. Vi håper flere enn han forflytter seg fra tribunen og ned på isen innen kvaliken starter. For etter dagens runde er det definitivt klart at det blir kvalifiseringsspill på MS også denne sesongen. Tross en meget frisk og oppløftende avslutning på kveldens kamp, holdt det ikke til poeng mot storebror.

Neste kamp spilles førstkommende torsdag mot Storhamar i Hamar OL-amfi.