Comet-MS 2-4

(0-1, 1-1, 1-2)

Oppdatert: (10.3.2012)

Kun seier var godt nok for MS i kveldens bortekamp mot Comet, men i første periode slet laget med å skaffe seg spillemessig overtak. Periodens desiderte høydepunkt kom etter snaue 11 minutter. Martin Hansen, Martin Ytterstad og Christian Thinn viste glimrende samspill, og Thinn nærmest stupte pucken inn bak en utspilt Cometmåvakt. Ellers var det ikke så mye å rope hurra for i første periode.

Andre periode ble om mulig enda mindre oppløftende, her var det svært lite som kunne minne om Get-liga-takter. Det gikk fra mørkt til helsvart da Comet ikke ufortjent utlignet halvannet minutt før pause. Men i periodens siste sekunder skjedde det som skulle bli svært avgjørende for kampen. Vertene pådro seg en utvisning med bare fem sekunder igjen på klokka, og MS som så langt hadde slitt i power play fikk klaff. Martin Ytterstad sendte ivei en puck som Mats Knutsen styrte inn i periodens siste sekund.

Vi fryktet likevel at MS skulle få en lang og nervøs sisteperiode med ryggen mot veggen. Comet gikk hardt ut og hadde tre skudd på Søberg før minuttet var spilt. Men halvannet minutt ut i perioden satte Stian Carlsen inn 3-1 med et direkteskudd fra blå, og da roet nervene seg betraktelig. MS hadde for første gang i kampen noe som lignet på kontroll, og den beholdt de. Mats Knutsen satte 4-1 etter fem minutter, og selv om Comet ikke ga opp, var de fleste av hjemmelagets skudd enkle for Steffen Søberg. Først med i overkant av to minutter igjen på klokka måtte han igjen kapitulere, men det var for sent til å skape virkelig spenning igjen i kampen.

MS kan først og fremst glede seg over poengene i kveld, spillemessig er det fortsatt mye å gå på. Laget fikk scoringer på psykologisk viktige tidspunkt, og etter to svake perioder kom de gjennom den siste uten alt for mye dramatikk. Men spillet må heves mye om man fortsatt skal ha en plass i det gode selskap. I kveldens andre kamp vant Tønsberg igjen, denne gangen 5-4 på straffer over Frisk. Med det er Tønsberg i førersetet i kvaliken, mens MS krøp over streken ett fattig mål plussmål foran Frisk. På onsdag møtes MS og Frisk i Askerhallen, og da står mye på spill for begge lag. Med Tønsbergs fremganger er det store muligheter for at MS og Frisk må gjøre opp om den avgjørende andreplassen.

Møt opp i Askerhallen onsdag, og støtt MS i en ny nerveslitende forestilling.