Frisk-MS 2-3 str.

(2-0, 0-0, 0-2, 0-0, 0-1)

Oppdatert: (14.3.2012)

Både MS og Frisk kjempet for livet i kveldens kvalikkamp, og det ble en ny spennende og dramatisk forestilling i Askerhallen. MS kom dårlig ut og gjorde en svak førsteperiode. Hjemmelaget tok ledelsen 1-0 i power play midtveis i perioden, og doblet ledelsen på en kontring halvannet minutt senere. I denne perioden var det vanskelig å se at MS spiller for sin eksistens i Get-ligaen. I andre periode eide MS pucken mye, men skuddene som kom ble for enkle og gikk stort sett rett på målvakten. Frisk spilte gjerrig, etter å ha fått kampen dit de ville i første periode. De oransje hadde også en tredje puck inne, men ble avblåst for spill med høy kølle.

Først i tredje periode kom MS ordentlig ut av dvalen, og viste at de hadde forstått hva som sto på spill. Raimond Heslers redusering etter to og et halvt minutt fikk laget til å kvikne voldsomt til. Etter snaue åtte minutters spill satte Stian Carlsen inn utligningsmålet, på det tidspunktet helt fortjent. MS har gjentatte ganger denne sesongen vist at de sliter med selvtilliten helt til det kommer en scoring. Først når man har fått nettkjenning, får man troen på det man driver med. Resten av perioden ble jevn og spennende, men ingen av målvaktene lot seg overliste. I forlengningen var Frisk nærmest seieren med et stolpeskudd. For første gang i kvaliken måtte MS ut i straffer, for Frisk var dette tredje gang på rad.

I straffekonkurransen er Martin Hansen igjen uvurderlig. Nok en gang får han det ingen andre klarer til å se enkelt ut, og setter pucken rolig bak Friskmålvakten. Steffen Søberg redder to straffer før den tredje går i stolpen, dermed tar MS med seg to meget viktige poeng fra Askerhallen. MS hadde ett måls forsprang på Frisk før denne kampen, nå er man ett poeng foran. Det ligger an til en usannsynlig spennende avslutning på kvalifiseringen. Tønsberg vant stort mot Comet, og har halvannet ben i Get-ligaen. Når MS reiser til Tønsberg på søndag, møter de en garantert fullsatt hall, og et hjemmelag som kan sikre et historisk opprykk til toppserien.

Kveldens snuoperasjon gjør at kniven sitter litt løsere mot strupen enn den ellers ville gjort før søndagens kamp. Med seier i Tønsberg kan MS klatre til topps på tabellen, men med tap er man uansett ikke slått ut. Klarer MS en hjemmeseier mot Comet i neste uke, er man sikret minimum en avgjørende kamp mot Frisk om andreplassen i siste runde. Om nervene til spillere og supportere tåler en slik kamp skal være usagt, for mange var kveldens forestilling nesten i overkant spennende. Søndag er det duket for et nytt nervedrama i Tønsberg Ishall.