Tønsberg-MS 3-4 str.

(1-3, 2-0, 0-0, 0-0, 0-1)

Oppdatert: (18.3.2012)

MS trengte en seier i kveld for å holde seg over streken i kvalifiseringen, og gutta fikk en kanonstart på kampen. Før tre minutter var spilt snurret Martin Hansen rundt foran kassa og banket inn 1-0 bak en forfjamset Tønsbergmålvakt. Og mindre enn minuttet senere feide Robin Johansson inn 2-0 fra blå. Akkurat da så det meget lovende ut, men etter hvert ble MS straffet hardt med flere tominuttere. Gutta holdt lenge stand med både en og to mann færre på isen, men med snaue tre minutter igjen av perioden fikk hjemmelaget utteling på ett av sine power play. Like etter var det endelig MS sin tur til å spille i overtall, og Christian Thinn smalt til med en ny scoring fra langt hold bare minuttet før pause.

Andre periode ble ikke like heldig for MS sin del. Tønsberg reduserte og utlignet, den første scoringen kom via en MS-kølle, den andre etter rot i MS-forsvaret. MS hadde en puck til bak Stenebråten, den gikk inn fra midtsonen, men ble dessverre avblåst for offside. Tredje periode endte målløst, selv om begge lag hadde sine muligheter til å avgjøre. Heller ikke i forlengningen ble det scoringer. Dermed måtte MS igjen ut i straffekonkurranse. Da straffeeksperten Martin Hansen misset for MS og Tønsberg gikk opp i ledelsen på sitt andre forsøk så det stygt ut. Men MS kom tilbake, Oskar Essén holdt hodet kaldt og utlignet, før Robin Johansson klinket til med et kanonskudd på tredje og avgjørende straffe. En fin revansje for Johansson, som hadde gjort både mål og selvmål tidligere i kampen.

MS tok med seg nye to poeng fra kveldens kamp, og holder seg med hårfin margin foran Frisk etter kveldens runde. Torsdag kommer Comet på besøk til Manglerudhallen, mens Tønsberg gjør et nytt forsøk på opprykk borte mot Frisk. Den siste kampen mot Frisk neste lørdag ser ut til å bli helt avgjørende for MS sin del. Om laget må ha 1, 2 eller 3 poeng i den kampen for å overleve gjenstår å se. At Tønsberg snubler i sin siste kamp mot Comet virker lite sannsynlig. Det eneste sikre i øyeblikket er at MS-seier i de to siste kampene vil gi fornyet kontrakt. Møt opp i Manglerudhallen og støtt laget i de neste to meget viktige hjemmekampene.