MS-Narvik 6-1

(2-0, 1-0, 3-1)

Oppdatert: (12.1.2013)

Med stort engasjement på og utenfor isen ble en kamp mellom to lag i ingenmannsland på tabellen forvandlet til noe tilnærmet en folkefest i Manglerudhallen i kveld. MS drømmer om edelt metall i fremtiden, i kveld fikk de en forsmak i form av en pose jernmalm - jubileumsgaven fra Narvik i forbindelse med årets 100-årsjubileum. Den gode stemningen mellom lagenes supportere var befestet i god tid før kampstart.

Narvik stilte med en imponerende gjeng på tribunen, men på isen var MS best i kveld. Det tok likevel drøye kvarteret før man fikk uttelling i form av scoring. Per Kristian Person styrte inn et skudd fra Stian Carlsen, og bare 24 sekunder før pause økte Martin Hansen ledelsen for hjemmelaget. I andre periode var MS-dominansen enda større, men uttellingen mindre. Gjestenes målvakt Jimmie Ingo var meget god i denne perioden, og stoppet hele 20 av 21 skudd. Niklas Wiklund var den eneste som fikk pucken over mållinjen i midtperioden.

MS så ut til å ha kontroll i tredje periode, men flere unødvendige utvisninger på rappen kunne ført til unødig spenning. Gjestene reduserte etter snaue fem minutter, og skulle fortsatt spille en lengre periode i 5 mot 3. Men det ble med den ene reduseringen, og da Jonas Moen økte ledelsen til 4-1 i undertall roet nervene seg betraktelig. MS kontrollerte resten av kampen, og sju minutter før full tid kom Martin Hansen alene med målvakt og satte en ny scoring i undertall. Ytterligere to minutter senere fastsatte Ludwig Gullberg sluttresultatet til 6-1.

Med kveldens seier er MS allerede i ryggen på Bergen, som har tapt tre kamper siden nyttår. MS må bare fortsette å holde motivasjonen og seiersviljen oppe, i håp om at flere lag kan snuble i tiden som kommer. Vår nye målvakt Mattias Söderqvist ble ikke satt på alt for mange store prøver i debutkampen, men stoppet 18 av 19 skudd og fikk i tillegg assist på det viktige 4-1-målet. Neste helg spilles det dobbeltkamp mot Rosenborg i Leangen Ishall. Her er nok trønderne meget motivert for å hevne nittenmålstapet i Manglerudhallen tidligere i sesongen.

Vi må avslutningsvis igjen takke Narvik Hockey både for jubileumsgavene, og for den gode stemningen i og utenfor hallen. Her var ingen sure miner å spore, gjestenes supportere takket pent søringan for kampen før de reiser til Furuset Forum i morgen. Vi ønsker lykke til videre på ferden!