MS-Gjøvik 5-0 (1-0) (2-0) (2-0)

Ny MS-seier over Gjøvik i treningskamp.

Oppdatert: (03.9.2006)

MS og Gjøvik var begge blant favorittene i årets første divisjon, før begge lagene ble innblandet i kaoset om hvem som skal og ikke skal spille i UPC-ligaen. Den kampen kjempes videre utenfor isen, i mellomtiden satte lagene hverandre stevne i en ny treningskamp. Og som i den forrige endte det med en klar MS-seier.

Begge lagene stilte i kveld med redusert mannskap, og kun 13 utespillere hver. MS stilte blant annet uten Lars Gøran Anderson, Patrik Molberg og måljegeren Philip Jäger,og forsvaret besto stort sett av tre backer og unge Thomas Wathne i målet. Likevel hadde MS full kontroll på denne kampen, og vant til slutt komfortabelt. I første periode hadde MS pucken mest, mens Gjøvikspillerne var på hyppige visitter i fryseboksen. Det ble med en scoring, den kom i overtall snaue to minutter før pause. Daniel Høhl fikk pucken fra Tom Hammerstad bak kassa, og dansken var kald og effektiv.

I den andre perioden var det MS sin tur til å befolke utvisningsboksen. Men Gjøvik fikk ikke hull på byllen, selv i spill 5 mot 3. MS forsvarte seg godt tross få backer, og Thomas Wathne spilte med en selvsikkerhet og ro man forbinder med målvakter som ofte er dobbelt så gamle. Samtidig klarte MS å produsere fremover de gangene de var fulltallige. Axel Thor er en spiller som også viste at han besitter offensive kvaliteter. Mats Wikstrand har en viss erfaring i å "leke" back fra fjorårets sesong, og klarte seg fint i den rollen i kveld. Snaue to minutter i midtperioden fyrte han dessuten løs med en fulltreffer fra blå, og MS ledet 2-0. Ti minutter senere var Christopher Sunebäck nær ved å score en frekkis av et mål, pucken ble liggende bak keeper og Lasse Hammerstad kunne pirke den inn.

MS har hentet en del unge importer denne sesongen, men også flere av våre norske juniorer har gjort sine saker bra. Blant disse Lasse Hammerstad og Laavegbrødrene. Tidlig i tredje periode kunne Marius Laaveg øke MS-ledelsen ytterligere, før Daniel Høhl avsluttet med en elegant lobb over spaken til en utspilt Gjøvikmålvakt. Siden begge lagene stilte noe redusert i dag legger vi ikke så mye i resultatet. Men det er positivt å se at MS så langt vinner greit mot noen av de antatt beste lagene i 1. divisjon. Unggutta slår kjappe pasninger, og det er tydelig fremgang å se i samspillet siden laget gikk på is. Beroligende er det også at MS nå har slått 2xGjøvik og Grüner selv om førstemålvakt Aku Limnell er skadet. Våre juniormålvakter har spilt meget solid, og våre få backer slapp kun til 15 skudd mot Wathne i kveld.