MS-Gjøvik 8-2 (5-1) (2-1) (1-0)

MS vant komfortabelt mot Gjøvik i Manglerudhallen.

Oppdatert: (05.3.2006)

MS fikk en drømmestart på kveldens kamp, med tre scoringer i løpet av fem minutter. For en gangs skyld var det motstanderen som gjorde feil, og MS som effektivt utnyttet disse. Gjøvikmålvakten Hans Jonas Engh hadde ikke dagen, og fikk heller ikke mye hjelp av lagkameratene sine. Etter første periode ledet MS med hele 5-1, mens skuddstatistikken viste 13-10. MS hadde med andre ord en sjeldent god uttelling, og denne gangen fikk de også litt flyt i kontringsspillet. Noe som har vært mangelvare tidligere.

Også den andre perioden startet bra, med to tidlige MS-scoringer. Gjøvik byttet målvakt, og Vegard Sagbakken var heldigere mellom stengene. Etter at han kom inn ble det bare ett mål til hvert av lagene. MS hadde en puck til inne, men det ble blåst for utvisning istedenfor scoring. Selv om kampen jevnet seg ut etter hvert var det aldri noen tvil om hvor poengene ville havne. Til det kom MS for godt igang. Flere pene scoringer fikk vi se, både soloraid og pent samspill. På slutten ble det mer spennende å følge med på hvordan det gikk i dramaet i Furuset Forum.

For MS ville det nok vært best om kampen mellom Furuset og TIK hadde endt med tre poeng til ett av lagene, men igjen ble det poengdeling mellom disse to. Etter 0-0 ved ordinær tid brukte Furuset bare 14 sekunder på å avgjøre i sudden death. Ikke noe drømmeresultat for MS, men dette betyr likevel at MS-seier i ordinær tid i de to siste kampene vil holde til fornyet kontrakt. To poeng mot Furuset vil også gi MS en sjanse før siste runde, men da blir gutta trolig nødt til å vinne med minst to mål i Leangen. Dette for å minimum komme likt med TIK på innbyrdes oppgjør.

MS kan også håpe på hjelp fra Gjøvik i de siste kampene, men så langt har ikke mammutene vært i nærheten av poeng i kvaliken. Det meste tyder på at MS må klare brasene selv. Nå unngikk man i hvert fall med et nødskrik det verste scenariet, en TIK-seier i forlengning. Det blir en tøff oppgave for MS å ta seks poeng på de to siste kampene, men nå vet man i hvert fall at full uttelling her vil holde. Torsdag kommer Furuset på besøk. De har så langt vært bunnsolide defensivt, og bare sluppet inn to mål på fire kamper. I og med at de ventet til forlengningen med å avgjøre mot TIK, trenger de ett til før de kan slippe jubelen løs. Med MS-seier på torsdag kan det bli en spennende "finale" om den siste UPC-plassen i Leangen søndag.