MS-TIK 3-5 (0-0) (2-2) (1-3)

Håpet om fornyet UPC-kontrakt svinner for MS.

Oppdatert: (02.3.2006)

Kveldens kamp ble naturlig nok preget av en del smånervøst spill fra begge lag, da begge på forhånd hadde tapt for Furuset. En del stygt spill, kjeftbruk og en dose rar dømming var andre stikkord for kampen. Tom Cato Myhre pådro seg tidlig 2+2 i fryseboksen, og fikk etter hvert også selskap av Mathias Trygg. MS forsvarte seg til tider godt med 3 og 4 mann, og holdt tett bakover. Senere i perioden pådro Sami Markkanen og TIKs Ørjan Næss hver sin tominutter, og da Miroslav Stolc blandet seg inn i situasjonen ble han belønnet med matchstraff. Dermed kan også han belage seg på karantene.

Tidlig i andre periode, og mot slutten av 5-minutteren MS måtte sone, fikk TIK omsider uttelling i power play. Inge Stokvik løftet pucken over Järvinen etter en retur. Så fulgte en periode der det kunne se ut som om dommeren ville kompensere litt, med flere påfølgende utvisninger til TIK. Dette utnyttet Pål Skogli, som stilte inn siktet og utlignet til 1-1 i spill 5 mot 4. Deretter sto igjen fryseboksen for tur for de grønne. Niklas Roest fikk først en tominutter som Espen Pettersen protesterte på, dermed bar det ut i 10 minutter også for vår kaptein. Fulgt av nye tominuttere på rekke og rad til TIK. Det var til tider vanskelig å se noen konsekvens i dømmingen. De fleste av kveldens scoringer kom da også i power play. I spill 5 mot 3 hadde Sami Markkanen "kylan" da han fikk stå foran Wiberg og sikte i mange og lange sekunder før han plasserte pucken i mål. Dessverre holdt ikke ledelsen lenge, tre minutter før pause spratt et litt merkelig skudd fra Svein Enok Nørstebø inn bak Järvinen.

Med 2-2 etter andre periode var det duket for en spennende avslutning. Dessverre pådro MS seg to nye utvisninger i starten av tredje periode, denne gangen var det Patrik Molberg og Jon Rømoen som fikk avkjøle seg. TIK benyttet denne anledningen til å stikke opp til 3-2, med god hjelp fra en MS-spiller. Erik Wallace utlignet for MS kort tid etterpå, også det i power play. Forøvrig i en ellers litt tung periode for våre gutter. Snaue ni minutter ut i perioden tok gjestene føringen for godt på et kontringsmål, hvor de misset den første sjansen, men traff på den andre. Da trønderne igjen fikk spille i overtall 5 minutter før full tid ble kampen punktert. Dessverre etter et stygt feilpass i en situasjon der MS egentlig hadde kontroll. I sluttminuttet gikk Järvinen i boksen, men MS klarte ikke å skape de store sjansene i spill 6 mot 5.

Etter kveldens tap er det en god del som må klaffe om MS skal fornye kontrakten i UPC-ligaen. Vi tar likevel med litt teori om hvordan det kan lykkes. Furuset og TIK har nå henholdsvis 8 og 7 poeng, mens MS har 3. Seire i de 3 siste kampene vil gi MS 12 poeng totalt. Det er sannsynlig at både Furuset og TIK slår Gjøvik, slik at disse lagene da får minimum 11 og 10 poeng. I tillegg skal de møtes innbyrdes. Dette skjer i neste runde, og her må MS håpe at kampen i Forum ikke går til forlengning. "Worst case scenario" der er seier i forlengning til TIK, som kan føre til at selv 12 poeng ikke blir nok for MS. I teorien kan nemlig 3 lag havne på 12 poeng. Selvsagt kan vi også håpe på hjelp fra Gjøvik, men først må mammutene slås i Manglerudhallen søndag. Da nytter det ikke å gå til den kampen som på forhånd slagne menn. Uansett hva som nå skjer videre, håper vi at gutta gjør sitt ytterste for å avslutte denne sesongen på en god og verdig måte.