MS-Sparta 4-10 (1-2) (1-3) (2-5)

Kaotiske tilstander i Manglerudhallen.

Oppdatert: (02.2.2006)

Ingen kan beskylde MS for destruktivt spill i kveldens kamp. Om man da ikke tar med i betraktningen at laget destruerte sine egne sjanser ved i overkant løssluppent forsvarsspill. Denne kvelden skulle det satses offensivt. Det resulterte etter hvert i at MS scoret kampens første mål, som de også gjorde i Askerhallen for noen dager siden. Dessverre stoppet ikke likheten der. For offensiven førte etter hvert til alt for mange baklengsmål. I kvaliken må MS regne med å føre kamper, dette så det ut til at gutta ville trene på i kveld. Men med mildt sagt variabelt hell. Henrik Smångs i Spartamålet ble pepret med skudd, men istedenfor økt MS-ledelse ble det både utligning og ledermål til gjestene før pause. Begge deler etter slapt forsvarsspill hos MS.

Også i andre periode viste MS til tider frem pent pasningsspill i offensiv sone, men igjen viste det seg svært så vanskelig å få pucken over mållinjen. Det lyktes først i spill 5 mot 3, og i mellomtiden hadde Sparta scoret to ganger til. Heftig MS-press på stillingen 2-4 førte til noen fete sjanser, men ikke mer enn det. Sparta gjorde alt mye enklere, og i sluttsekundene av perioden punkterte de kampen til 2-5. Flatterende, men det er fortsatt målene som teller i hockey. I tredje periode økte gjestene til både seks og sju, uten at MS ga opp av den grunn. I hvert fall ikke når det gjaldt å kaste spillere fremover på banen. Det førte til at målene rant inn - i begge ender. MS scoret noen pene mål, og skal ha pluss for at de holdt underholdningsverdien oppe. Men kanskje til en litt vel drøy pris i kveld.

Etter det åttende baklengsmålet forlot Matti Järvinen buret, og det var duket for juniorlagets målvakt Glenn Jensen. Han fikk i likhet med Järvinen en utakknemlig oppgave. MS satset igjen på angrep som det beste forsvar. Morsomt å se på, dessverre enda morsommere for motstanderen. Når kvalifiseringen starter har vi forhåpentligvis med både hode og hjerte i spillet. Dersom gutta kjører på med samme offensiv mot Furuset og Gjøvik i kvalet, bør det holde til scoringer i bøtter og spann. Om forsvarsspillet bør fortrenges eller trenes på, kan man saktens undres over. Kanskje taktikken bør være å kjøre motstanderen i senk og ikke la dem få låne pucken i det hele tatt. Vi har dog sett kamper der man også har lykkes bra med det defensive, med forrige hjemmekamp mot Lillehammer som et eksempel. Den dagen gutta klarer å kombinere dette med full trøkk fremover, vil vi slutte å bekymre oss for kontrakten i UPC. Inntil da får man bare la seg underholde av kaoskameratene.

I kveld vant både Lillehammer og Trondheim sine kamper (TIK etter forlengning), slik at det fortsatt er et åpent spørsmål hvem som følger oss til kvalik fra UPC. Furuset og Gjøvik er klare fra 1. divisjon.