MS-Lillehammer 3-1 (0-0) (1-0) (2-1)

MS fortsetter poengsankingen i UPC-ligaen.

Oppdatert: (26.1.2006)

Da MS sto med 6 poeng og 16 strake tap i fjor høst var det få som hadde trodd på en slik utvikling vi nå er vitne til. Men for MS startet poenghøsten først i januar. Og bedre sent enn aldri. MS fortsetter å håve inn poeng mot lag som faktisk trenger dem sårt.  Laget som har fått unngjelde mest så langt er TIK. Enkelte mente derfor det ville være ren trønderdiskriminering om vi ikke også skulle klare en seier over Lillehammer. Det er nettopp disse to lagene som kjemper om den siste sluttspillplassen. Men at Lillehammer har noe å spille for var ikke lett å se akkurat i kveld.

Den første perioden ble kjedelig og sjansefattig. Lillehammer hadde til tider et visst press, men uten å sette Anders Ganer på de helt store prøvene. MS fikk lite til offensivt i denne perioden, først da det nærmet seg pause kviknet gutta litt til. Tom Cato Myhre kom alene gjennom mot Pejchar to minutter før periodeslutt, den duellen tapte TC. I sluttsekundene av perioden var MS igjen nær en ledelse, men 0-0 holdt seg til pause. I andre periode fikk vi se et friskere MS-lag. Dette til tross for at gutta pådro seg en lang rekke utvisninger. Mange av minuttene for det som så ut som rent pirk. Lillehammerspillerne gikk adskillig hardere til verks i denne perioden, uten at det straffet seg i samme grad. I power play virket gjestene ganske tafatte, mens MS tross den rene skytteltrafikk til utvisningsboksen skapte flere sjanser i denne perioden enn den forrige. Det ble da også MS som scoret periodens eneste mål. Sami Markkanen fyrte av et skudd som keeper ga retur på, og Noah David kunne sette pucken enkelt i mål. Også i midtperioden hadde MS en solid målsjanse i sluttsekundene, igjen uten uttelling.

Fem og et halvt minutt ut i sluttperioden viste endelig en av Lillehammers importer hva han får betalt for. Mares gikk solo gjennom hele MS-forsvaret og satte pucken bak Ganer. Uten tvil dagens høydepunkt for de tilreisende Lillehammersupporterne. Men de skulle ikke få så mye mer å glede seg over. Etter utligningen så det ut til at dommer Solem ønsket å kompensere litt for flere billige MS-utvisninger tidligere i kampen. I løpet av få sekunder måtte to røde i boksen, og MS fikk sjansen i spill 5 mot 3. Den muligheten klarte ikke gutta å utnytte. Riktignok hadde de en puck inne, men dommeren hadde allerede blåst. Og utover i perioden fikk vi se en økende dominans fra gjestene. Men ironisk nok, i en god periode for Lillehammer var det MS som igjen kunne gå i føring. Med tre minutter igjen på klokka sendte Mathias Trygg pucken inn foran mål, der en ventende Noah David dro ut målvakten og satte pucken opp i nettaket. Noah hadde frem til i kveld først og fremst vist seg frem som en playmaker, i dag ble det altså to scoringer på ham.

I sluttminuttet presset LIK på med seks utespillere, men MS og Anders Ganer sto imot presset. Miroslav Stolc kunne avgjort da han dyttet en puck mot det åpne målet, men denne bommet med et par centimeter. Isteden ble det Erik Wallace som fikk den ære, med 39 sekunder igjen satte han punktum med 3-1 til MS. Gutta har nå plukket 20 poeng totalt, 12 av dem på nyåret. Det er også moro at vi nå kan vinne kamper selv uten å ha den helt store dagen spillemessig. Anders Ganer gjorde en solid kamp mellom stengene, og et par av backene hans gjorde også en mer enn godkjent innsats. Bestemannsprisen gikk til Jon Rømoen. Klas Aarlid sto forøvrig over pga sykdom i kveld, så der er det fortsatt litt å gå på. Fremover var det ikke det samme trøkket som vi så eksempelvis i kampene mot TIK. Men mot tafatte tsjekkere holdt det til tre poeng i kveld.

Søndag reiser MS til Askerhallen for å møte Frisk, et lag som har vært langt unna formen på nyåret. Dette er et lag vi har slått både i treningskamp og i seriekamp (på straffer) denne sesongen. Vi håper på flere overraskelser fra de gulgrønne i tiden som kommer.