Storhamar-MS 9-1 (5-0) (2-1) (2-0)

MS unngikk tosifret mot seriemesterne.

Oppdatert: (22.1.2006)

Som det fremgår av teksten over, sto det til slutt igjen to spenningsmomenter i kampen. Om MS igjen skulle klare å redde seg unna sesongens første tosifrede tap, og om Storhamar skulle bli seriemestre allerede i kveld. Etter første periode ledet Storhamar hele 5-0, og det lå an til svært så stygge sifre. I andre periode kom Anders Ganer inn på UPC-isen for første gang siden skaden han pådro seg i høst. Litt konkurranse om keeperplassen skader neppe. Ganer slapp til slutt unna med 2 baklengs i hver periode, slik at tosifret ydmykelse ble unngått også denne gangen. Jonny Fjeldstad var på plass igjen etter hjernerystelsen, og scoret kveldens eneste MS-mål. For Storhamars del ble kampen mellom Stjernen og Stavanger mer spennende enn den de spilte selv. Etter knepen seier til Stavanger kunne de blågule feire seriegullet med 7 serierunder igjen å spille.

MS på sin side er etter kveldens runde definitivt klare for kvalifiseringsspill. Hvem som blir motstandere der er mer uklart. Fra UPC får vi trolig med oss Lillehammer eller Trondheim. LIK vant i kveld, mens TIK kollapset mot Sparta. I øyeblikket er det dermed Trondeim som ligger på kvalikplass. Noe som kanskje ikke passer så dårlig om man ser på de innbyrdes kampene mot trønderne så langt. Mot Lillehammer har MS kun tatt 1 poeng på sju forsøk, men det har de muligheten til å gjøre noe med førstkommende torsdag. Fra 1. div er det så godt som klart at det blir nye lokaloppgjør mot Furuset i kvalet, mens Gjøvik i øyeblikket ligger på den andre kvalikplassen.

Vi gratulerer Storhamar som suverene seriemestre 2005/2006!