MS-Stjernen 2-7 (0-0) (2-5) (0-2)

Dårlig uttelling og svakt keeperspill mot Stjernen.

Ved LS
Oppdatert: (19.1.2006)

Til kveldens kamp manglet MS Grusell, Einbu, TC Myhre og Miroslav Stolc. I tillegg måtte Jonny Fjeldstad forlate banen tidlig pga en skade. Likevel fikk vi nok en gang se et MS-lag som presset høyt. I den første perioden var riktignok spillet noe forsiktig og avventende, her ble det målløst og 8-6 i skudd favør MS. I andre periode fikk MS en dårlig start, da Stjernen tok føringen allerede etter 47 sekunder. Etter dette dominerte MS stort, men igjen uten uttelling. Isteden gikk ett av mange skudd rett i Stjernenben, og de røde kunne kontre. Mark Smith økte Stjernens ledelse på et skudd Järvinen i normal form ville tatt. Og verre skulle det bli. Fem minutter ut i perioden spilte MS i overtall, men igjen slapp Stjernen alt for enkelt til på en kontring. Alene med Järvinen gjorde sølvkandidaten ingen feil, dermed 0-3.

På motsatt side av banen sto Stjernens finske målvakt meget godt. Og da MS endelig klarte å få en puck i mål, ble det korrekt annullert for spark. Sekunder senere fikk vi endelig se en godkjent MS-scoring. Etter fint samspill mellom Pål Skogli og Sami Markkanen var keeper utspilt, og stillingen 1-3. Men det skulle ikke gå mange sekunder før gjestene igjen kom gjennom på kontring, og igjen slapp Järvinen inn et for enkelt skudd fra skrå vinkel. Midtveis i kampen fikk vi så se en demonstrasjon i ineffektivt power play fra MS. Her fikk de grønne spille hele 7 minutter i overtall etter at en Stjernenspiller hadde slått etter en liggende Mats Wikstrand. Først da gutta fikk spille 5 mot 3 helt på tampen av overtallet ble det nettkjenning. Mathias Trygg har svidd av en del målsjanser i det siste, men etter en fin pasning fra Noah David fikk han lurt pucken under keeper. Halvannet minutt før pause fyrte Stjernens Henrik Blomquist løs med et kanonskudd fra blå, og gjestene kunne gå til pause med ledelse 5-2. Dette etter at Järvinen hadde sluppet inn katastrofale 5 mål på 7 skudd. Det skal sies at han ikke fikk all verdens hjelp av backene, men dette var uansett ikke den Matti vi har sett storspille i de siste kampene.

Tredje periode ble til tider preget av at kampen var mer eller mindre avgjort. MS gjorde riktignok noen tapre forsøk, og vant skuddene også i denne perioden. Men det hjelper lite når man slipper motstanderen alt for lett til foran egen målvakt. Stjernen scoret to ganger til i kampen, mens MS igjen bommet fra de fleste vinkler. 7 av 21 skudd i mål ble til slutt fasiten for Järvinen, da vinner ikke MS kamper. Vi stoler på at Matti snart er tilbake i slag, men sløsingen av målsjanser begynner å bli et tilbakevendende problem. Det bommes på det utroligste, og på 80 skudd i de to siste hjemmekampene er det bare scoret fire mål. Noen lyspunkter var det dog i kveld også. At det bommes på sjanser i hopetall er vel tross alt bedre enn at det ikke skapes noe. Her er det ikke nødvendigvis så mye som mangler før det løsner. Av enkeltspillere sto i dag Sami Markkanen  frem som en sjef og playmaker, og spilte bedre enn vi har sett ham siden han ble skadet. Meget frisk innsats viste også juniorene Lasse Fjeldstad, Lasse Hammerstad, Håkon Stensbak og Niklas Roest.

Søndag blir det nye tøffe tak for MS-gutta, da venter Storhamar i Hamar OL-amfi.

KampfaktaPrint artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS