MS-TIK 4-1 (0-1) (1-0) (3-0)

Trondheim Ishockeyklubb ble rundspilt i Manglerudhallen.

Oppdatert: (10.1.2006)

MS var gjennom en tung periode i høst, med mange skader og en lang tapsrekke. Men nå har gløden kommet tilbake i laget. I kveld viste gutta at seieren over VIF ikke var noen tilfeldighet. For også i denne kampen overrasket MS ved å gå rett i angrep og presse høyt. Hele 17 skudd ble sendt avgårde i retning Wiberg i TIK-målet i den første perioden. Likevel uten at vi noterte mange store sjanser de første 20 minuttene. Selv om MS vant skuddene klart, var det TIK som kom først til nettkjenning. Det skjedde etter en personlig feil hos MS, på et lite gunstig tidspunkt like før pause. Likevel gikk det med TIK som med VIF, den ene scoringen ble til slutt stående som trøstemål.

I den andre perioden hadde MS nok av både skudd og målsjanser. Men det skulle ta nesten halve kampen før de fikk uttelling. Det skjedde attpåtil da MS hadde en spiller utvist. Thomas Jordhøy kom alene gjennom på en kontring, og pucken trillet under Wiberg og et par centimeter over målstreken. Etter dette satte MS igang en kanonade vi ikke har sett maken til siden motstanderne het Ski og Jar. TIK ble fullstendig overkjørt i den andre halvdelen av perioden, puckene haglet rundt en svimmel Joakim Wiberg. Gjestene kan takke nettopp vår tidligere målvakt Wiberg for at det fortsatt sto 1-1 etter to perioder. Han reddet 18 av 19 skudd i midtperioden. Riktignok blottla også MS seg innimellom bakover slik at TIK kom til kontringssjanser, men Matti Järvinen ryddet opp det som kom i småbreial stil.

MS burde ha punktert denne kampen mye tidligere, men i begynnelsen av tredje periode kom målene vi ventet på. TIK fikk igjen muligheten i overtall, men også denne gangen kom MS på kontring. Mathias Trygg kom på blank mot keeper, og klarte å lure luringen Wiberg med kveldens andre undertallsmål. TIK gjorde noen spede forsøk på å svare, men virket helt sluttkjørt i denne perioden. Kun tre skudd fikk Järvinen å bryne seg på her, dette skulle etter hvert bli det samme som antallet mål MS scoret i perioden. Etter fire og et halvt minutt fikk Tom Cato Myhre lov å stille inn siktet foran Wiberg, og kunne dermed sette inn sin første scoring etter comebacket. Fire minutter senere fikk Miroslav Stolc et flott pass av Noah David, og det sto 4-1 til MS. Noah har kommet som et friskt pust inn i laget, og han og Stolc ser ut til å ha funnet hverandre på banen. Noen minutter før full tid kunne det virke som om gutta begynte å miste hodet litt, og Rune Molberg kalte sitt mannskap til time out. Her ble det gitt klar og høylytt beskjed om at denne kampen skulle vinnes. Molberg som normalt er stenansikt i boksen pekte småiltert i retning TIK-målet. "Nye" MS tenker offensivt, og det ser ut til å gi resultater.

Det ble ikke flere scoringer i kampen tross et mylder av sjanser til hjemmelaget, og om man skal være misfornøyd med noe i kveld må det være uttellingen. For her burde MS definitivt hatt flere mål. Man kan også gremmes litt over alle skadene i høstsesongen, og gruble over hvordan poenghøsten kunne vært med fullt lag. Men utover det er det ingen grunn til å deppe akkurat i kveld. Selvsagt betyr det mye å ha rutinerte spillere som Myhre, Pettersen, Jordhøy, Markkanen og i kveld også Skogli tilbake i laget. Men viktigere er det at gutta ser ut til å ha fått tilbake troen på det de driver med, og spilleglede i fullt monn. Ikke minst må troen på at man faktisk har noe i UPC-ligaen å gjøre, bli styrket av kamper som de to siste. Flere smeller vil helt sikkert komme, med med innsats som dette tror vi på flere poeng. Etter kveldens seier har i hvert fall MS passert Blegebergs mannskap fra to år tilbake hva poeng angår. Dette med 11 kamper igjen å spille.

Med dette resultatet er det forøvrig også klart at det blir nye kamper mot TIK i bonusrunden. Leangen blir en vanskelig arena for MS, men ut fra det som har skjedd så langt i sesongen, gleder TIK seg neppe til en ny tur til Manglerud heller. Kveldens kamp må ha vært en bedrøvelig affære sett med beksvarte øyne. MS vant til slutt skuddene hele 48-28 i kveldens kamp, og det er spesielt gledelig at laget har begynt å vinne tredjeperioder. Det hjelper å ha flere spillere til rådighet.