MS-Comet 1-4 (0-2) (1-0) (0-2)

Fra tannløst til oppløftende i første seriekamp etter jul.

Oppdatert: (05.1.2006)

Comet er ett av lagene MS har slitt mest med denne sesongen. Laget har mange gode individualister, og før kveldens kamp hadde de også hentet inn den tidligere MS-svensken Fredrik Näsvall. Han skulle etter hvert gjøre seg bemerket. MS på sin side var nærmere fullt lag enn på lenge, selv om altså Roest, Trygg, Stolc, Skogli og Molberg manglet. Det hjelper på rutinen å ha Espen Pettersen, Tom Cato Myhre, Thomas Jordhøy og (i strid med tidligere meldinger) Sami Markkanen tilbake på laget. Espen Pettersen fikk ingen god start på kampen, han kom bakpå da en Cometspiller kom alene mot Järvinen. Situasjonen endte med en tidlig tominutter for hekting til Pettersen. Men utover i kampen spilte han seg stort opp, og endte opp med bestemannspremien. Tom Cato Myhre viste også til tider friske takter i sitt comeback i toppserien. Nykomlingen Noah David fikk sin debut i MS-trøya, og presterte alt fra det usynlige til et heftig soloraid som hadde fortjent å ende i scoring.

Comet kom oppskriftsmessig best i gang, og ledet 2-0 etter den første perioden. Scoring nummer to lignet på spark, men dommeren var ikke enig med MS-spillerne der. Det var ellers lite fres over MS-spillet de første 20 minuttene. Man kommer seg inn i motstanders sone med pucken, men så virker det som om ikke fantasien strekker til lenger. I den andre perioden bedret det seg betydelig.  Både innsats og spill var av et helt annet kaliber. Snaut halveis i perioden fikk gutta lønn for strevet da Jonny Fjeldstad reduserte etter assist fra vår nyfriske kaptein Pettersen. MS produserte etter hvert flust av sjanser til utligning, både i slutten av andre periode og i begynnelsen av den tredje. Men så endte det som så ofte før, med kontring og scoring til motstanderen. Vår gamle kompis Fredrik Näsvall hadde notert ett assist tidligere i kampen, og snaue ni minutter ut i tredje periode klinket han til med 3-1 på et skudd av klasse. En annen gammel MS-venn, Benny Rönnelöw, satte til slutt punktum med sitt andre og Comets fjerde mål for kvelden.

Som tidligere antydet var det variable prestasjoner hos MS, men etter en lang periode med mange skader aner vi konturene av et lag. I kveld var det til tider vanskelig å se hvilket av lagene som spiller for knapper og glansbilder. Kun i små glimt, som da Näsvall fyrte av kanonen, kunne vi ane at enkelte ting faktisk kan kjøpes for penger. Enten man liker det eller ei. Søndag er det klart for ny naboduell mot storebror VIF på Jordal Amfi. Vålerenga benyttet juleferien til å forsterke stallen kraftig. De liker neppe tanken på at MS så langt står uten poengtap og uten baklengsmål(!) på Jordal denne sesongen...