MS-Stavanger Oilers 2-9 (1-3) (1-1) (0-5)

MS ned på jorden og inn i fryseboksen.

Oppdatert: (11.12.2005)

Den som håpet på en reprise av straffeseieren over Frisk, fikk ikke juleønsket oppfylt i kveld. Riktignok tok MS en tidlig ledelse da en Oilersspiller serverte pucken på køllebladet til Mathias Trygg. Alene med keeper løftet Mathias  pucken opp i nettaket etter snaue fem minutters spill. Ett minutt senere var det balanse i regnskapet. Oilers sendte avgårde et skudd fra skrå vinkel som forsvant inn bak en dekket og kanskje litt uoppmerksom Järvinen. Halveis i perioden pådro MS seg en av etterhvert mange utvisninger, og Stavanger tok føringen for godt i kampen. Gjestene fikk også ett mål til servert i perioden, etter mye rot og rør inne i MS-sonen.

Drøye kvarteret ut i den andre perioden økte Stavanger til 4-1 etter flere MS-tominuttere på rappen. Et skudd fra blå føk inn bak Järvinen, som ellers stoppet 16 skudd i denne perioden. MS kom også til enkelte målsjanser, men ble alt for ofte presset helt inn i målvakten før de kom til skudd. Da er det ikke enkelt å overliste storvokste Höglund. Halvannet minutt før pause skulle det likevel lykkes. Tom Hammerstad fyrte av et skudd som Höglund reddet, før Axel Grusell satte inn returen. 2-4 etter to perioder ga håp om en meningsfylt tredje periode, men slik skulle det ikke gå.

For det siste kvarteret av kampen ble ikke noe annet enn en ren orgie i utvisninger. De fleste utvisningsminuttene rammet MS, og alt for mange var av det unødvendige slaget. Gjestene økte til 5-2 med en mann mer på isen, og til 6-2 med to mann mer. Bare sekunder senere pådro Erik Wallace seg liten disiplinærstraff etter en takling bak Oilersmålet, dermed forsvant også en av våre beste spillere frem til da. Stian Einbu hadde fått 2+10 minutter litt tidligere, og forlot isen sammen med Wallace. I løpet av fem strake minutter i overtall scoret Stavanger to ganger, og i sluttminuttene av kampen måtte MS igjen klare seg med tre mann på banen. Etter å ha scoret sitt syvende power play-mål for kvelden ga gjestene seg på 2-9.

Dette ble en skuffende forestilling etter den oppmuntrende kampen mot Frisk, men med 3 og 4 mann på isen blir det tungt å fullføre på en skikkelig måte. MS pådro seg hele 59 utvisningsminutter, mot gjestenes 30. Stavanger spilte forsiktig i de to første periodene, men når de fikk boltre seg i lange perioder i overtall hadde de full kontroll på kampen.