MS-Frisk 5-4 e.str. (0-1) (1-0) (3-3) (0-0) (1-0)

En meget etterlengtet straffeseier til a-laget!

Ved LS
Oppdatert: (08.12.2005)

MS hadde før kveldens kamp tapt 16 på rappen, og på en glissen tribune fylte skadde MS-spillere opp nesten en hel rad. Det var lite som tydet på at bomben skulle smelle i kveld, men endelig var det MS sin tur til å ha marginene på sin side. At Frisk tok for lett på oppgaven så man tidlig, men det er ikke noe enestående tilfelle. Vi har mange eksempler på kamper som har vært jevne i to perioder eller mer, helt til motstanderne skjerpet seg. Men i kveld våknet tigrene fra Asker i seneste laget.

Den første perioden ble relativt jevnspilt, men det var gjestene som tok føringen etter pent spill i overtall. MS måtte få en gavepakke servert 3 minutter ut i andre periode før de kom igang i målprotokollen. Vidar Wold og backene hans var ikke helt enige om hvem som spilte på lag da Wold var ute i rundvant. Med tomt mål fikk MS endelig uttelling, selv om pucken måtte innom tre av våre spillere før den fant nettmaskene. Jens Eriksson kunne ikke unngå å treffe da han til slutt ble stående alene foran det tomme buret. Med 1-1 etter to perioder levde håpet, selv om vi har opplevd det samme litt for mange ganger tidligere uten at det har blitt poeng.

Tidlig i den tredje perioden fikk MS muligheten i overtall, og Miroslav Stolc satte pucken i mål via en Friskskøyte. Selv da trodde vi egentlig ikke helt på poeng. Etter 16 strake tap har man ikke mange illusjoner igjen. Og ganske riktig, Frisk snudde kampen med 2 scoringer og så ut til å være på skinner igjen. Men 12 minutter ut i perioden fikk vi litt kjærkommen hjelp fra Vidar Wold igjen. Klas Aarlid sendte ivei noe som lignet på en lobb, denne spratt via en Friskspiller over Wold og i mål. Og snaue to minutter senere var det fjorårstakter over Stian Einbu da han satte inn et nytt ledermål for MS. Vi skal ikke dvele så veldig lenge ved hvor nær vi var tre poeng i kveld. 4-4 kom tre minutter før periodeslutt, etter et sleivpass bak MS-målet. Vi skal heller ikke ligge søvnløse over hvor nær vi var ved å miste alle poengene. Matti Järvinen fikk seg en smell og så tydelig hemmet ut i kampens siste minutter. Han klarte likevel å holde unna med flere kjemperedninger. To minutter før full tid holdt det på å gå galt, da finnen mistet pucken bak seg i Salo-stil, og den trillet ned på mållinjen. Denne gangen sto gudene oss bi, og på ett eller annet vis klarte pucken å finne veien på utsiden av stolpen.

Etter 60 minutter var det klart at MS hadde fått sitt første poeng siden straffeseieren over TIK tidlig i høst. Og det virket som om gutta ble litt mindre krampaktige da det ene poenget var sikret. I forlengningen var det MS som dominerte spillet. Frisk måtte også sone 2 minutter i undertall. Her klarte MS å svi av tre kjempesjanser på rad, alle som fikk sjansen valgte å dundre løs istedenfor å stoppe opp og lure keeperen. Vi kunne fått et spektakulært seiersmål, men isteden ble det 5 målløse minutter og det var klart for straffer. Selv "stein, saks og papir" gikk til ekstraomganger før det ble klart hvem som skulle starte. MS fikk til slutt den ære, og Erik Wallace satte den første straffen i mål. Frisk utlignet på sin første mulighet, deretter ble det målløst frem til de to siste straffene. Her satte Jens Eriksson pucken elegant opp i krysset bak Wold, men Frisk svarte nok en gang. Det måtte da ekstra straffer til, og her reddet Järvinen. Før Eriksson ordnet ønskereprisen av forrige straffe, og 2 poeng ble igjen på Manglerud.

Vi gratulerer gutta med velfortjente poeng, og håper dette gir inspirasjon til kampene som kommer. En takk fra de av oss som fortsatt velger å slite ned tribunen (i kveld forsto vi hvorfor).