MS-VIF 2-7 (0-0) (2-2) (0-5)

Moro i to perioder i nabokrangelen mot VIF.

Oppdatert: (20.11.2005)

Da MS møtte VIF på Jordal Amfi tidligere i år, holdt Matti Järvinen nullen. Og Vålerenga skulle komme til å bruke over 80 minutter før de fikk hull på byllen mot Järvinen denne sesongen. Gjestene dominerte kampen fra start, men i 1. periode fikk de bare lagt skikkelig press på MS de gangene de spilte i overtall. Nærmere to minutter fikk de prøve seg i spill 5 mot 3, uten at Matti lot seg overliste. Senere i perioden var det MS som fikk spille to minutter 5 mot 3, uten å produsere noe som helst. Ved den anledningen kom manglende selvtillit litt for tydelig frem hos de grønne.

1.48 ut i andre periode kom VIFs første scoring mot MS for sesongen. Få minutter senere scoret VIF igjen - denne gangen i egen kasse. Erik Wallace ble kreditert målet, etter at pucken rullet inn via en VIF-skøyte. I denne perioden fikk MS litt mer dreis på overtallsspillet sitt, og halveis i kampen tok hjemmelaget føringen. Axel Grusell sto godt plassert foran kassa, og satte inn pucken etter fint samspill med Niklas Roest og Miroslav Stolc. Etter denne scoringen satte VIF et voldsomt press på MS, et press som skulle vedvare perioden ut. Kvarteret ut i perioden fikk en VIF-spiller stå helt uforstyrret ute på kanten i spill 5 mot 4. Han klinket pucken inn bak Matti Järvinen. MS kan ellers takke Matti og et par alltid oppofrende backer (hvor mange blåmerker har du i kveld, Sundeng?) for at 2-2 holdt til pause. I sluttminuttene av perioden måtte MS igjen klare seg med tre utespillere.

MS startet også den siste perioden i undertall, og det tok VIF under minuttet å sette et nytt ledermål bak Järvinen. Derfra kontrollerte gjestene kampen relativt greit. De lot MS få gjøre noen spede forsøk fremover, og satte inn kontringer når sjansen bød seg. Dette viste seg å være langt mer effektivt enn å presse på med hele MS-laget i egen sone. Anført av Mathis Olimb kontret Vålerenga slitne MS-gutter i senk. Perioden var den jevneste i kampen når det gjaldt skudd (10-14), men det var likevel i denne perioden klasseforskjellen kom tydeligst frem. MS kjempet tappert i 40 minutter + +, men kreftene holdt ikke hele veien inn denne gangen heller.

Tirsdag spilles den siste kampen i denne runden, da skal MS på besøk til TIK i Trondheim. Trønderne har slitt med måltørke i det siste, men blir garantert en hard nøtt å knekke for MS i Leangen.