MS-Sparta 2-6 (0-1) (1-3) (1-2)

Fortsatt stolpe ut for a-laget i siste kamp før pausen.

Oppdatert: (03.11.2005)

Det ble en MS-gutt som fikk lov å signere kveldens første scoring. Dessverre en av disse som har valgt å kle seg i feil farger. Martin Hansen fikk stå relativt uforstyrret foran Järvinen, og sendte Sparta i føring etter fire og et halvt minutt. MS fikk sine største sjanser i perioden da de fikk spille noen sekunder i 5 mot 3. Ved et par anledninger sang det i stolpen bak Henrik Smångs, men klokkerene stolpetreff gir som kjent ikke poeng. Iblant er det merkelig at det skal være så mye lettere å treffe stolpene enn nettmaskene mellom dem. I sluttminuttene av perioden var det Sparta sin tur til å spille 5 mot 3 i drøye minuttet, men her klarte MS å tette igjen bakover. Dermed sto 0-1 seg til pause.

MS noterte et par halvsjanser i starten av andre periode, men etter tre og et halvt minutt var det Sparta som kunne øke ledelsen da de var på visitt oppe hos Järvinen. Sju minutter ut i perioden kom så kampens fineste enkeltprestasjon. Mathias Trygg ble spilt frem av Erik Wallace, og med en mann hengende på seg som en klegg klarte Mathias å beholde både balansen og pucken. Han avsluttet dette angrepet med å løfte skiva opp i krysset  med et backhandskudd. En meget pen prestasjon av Mathias. Dessverre sviktet markeringene litt bakover for MS minuttet etterpå, og Sparta kunne kontre inn 3-1. Og da sarpingene midtveis i perioden fikk spille 5 mot 4, kom nok et baklengsmål. En hardt kjempende Sami Markkanen fikk et skudd på seg, og ble tydelig hemmet av det da han skulle prøve å dekke det neste skuddet. Sparta satte inn 4-1, og kampen var på det nærmeste punktert.

MS brukte mange juniorer i de to første periodene, etter hvert gikk de ned på færre spillere. 59 sekunder ut i tredje periode fikk vi et lite håp, da Erik Wallace fra kloss hold banket inn reduseringen til 2-4. Forøvrig etter meget godt forarbeid av Mathias Trygg. MS prøvde febrilsk å kjempe seg inn i kampen igjen, men evnene sto ikke helt i stil med innsatsen. Og forsøkene på å legge press på Sparta førte til at gjestene fikk sjanser på kontringer. I en brukbar MS-periode ble det nettopp en kontring som punkterte kampen for godt halveis i perioden.  3 minutter senere spilte Sparta i overtall, og fastsatte sluttresultatet til 2-6 etter et pent angrep. MS skal ha ros for at de aldri ga opp, men sluttminuttene bar likevel preg av at kampen var avgjort. Nå blir det seriepause frem til 17. november. En pause som trolig vil gjøre godt ikke minst for de av spillerne som sliter med skader. I kveld fikk Stian Eriksen og Jonny Fjeldstad prøve seg igjen etter skadeavbrekk. Axel Grusell måtte stå over grunnet to disiplinærstraffer, mens Jon Rømoen var tilbake etter to kampers karantene.

Etter en del kamper der dommerne har stått i fokus, var det i kveld en positiv opplevelse å se Roy Stian Hansen i aksjon. Det er hyggelig å se at det finnes nye lovende talenter også på dommersiden. Vel blåst, Roy Stian.