MS-Lillehammer 1-4 (0-1) (1-0) (0-3)

En ulykke kommer sjelden alene for MS.

Ved LS
Oppdatert: (27.10.2005)

Anders Ganer fikk fornyet tillit mellom stengene etter den gode innsatsen på Hamar. Men i kveld ønsker nok Ganer at han hadde blitt på benken. For halveis ut i første periode kom situasjonen som skulle prege resten av kampen. Anders kastet seg etter en puck, og traff isen med hånda først. Armen og skulderen fikk en vridning, men fra tribunen så det tross alt ut som et relativt ufarlig fall. Ganer ble likevel liggende, og det ble snart klart at dette var mer enn en rutinert hvilepause. Etter hvert ble han fraktet på båre de små meterne ut bak rundvantet. Det var neppe gunstig for konsentrasjonen hos de øvrige MS-spillerne at lagkameraten ble liggende til behandling bak vantet til godt ut i andre periode før han ble hentet. Ryktebørsen fortalte i kveld om arm/skulder ut av ledd. En trist sorti for Anders, som har vist stigende form gjennom sesongen. Vi kan ikke gjøre annet enn å sende våre ønsker om god bedring, og vi håper å se deg på isen igjen snart, Anders.Det hører med blant de mange skadehistoriene i MS at Jonny Fjeldstad allerede i åpningsminuttene måtte forlate isen etter å ha blitt taklet/stupt rett i vantet med hodet først. I løpet av kampen forsvant også Jens Eriksson ut. Det blir vanskelig for MS å spille inn fungerende femmere når det stadig må rokkeres. Kveldens kamp skulle ellers også bli sterkt preget av mange utvisninger. Ikke like ille som sist lagene møttes, men spillet ble igjen stykket opp. Og når dommeren heter Svein-Erik Edvartsen, bør spillerne vite at det er nulltoleranse for munnbruk og mye annet. Det er forståelig at gutta blir frustrerte, men det kan virke som om terskelen for utvisninger har blitt lavere i løpet av de siste kampene. Da kan man ikke gjøre annet enn å tilpasse seg til situasjonen.

Så tilbake til selve kampen. Ikke overraskende kom de fleste av kveldens scoringer i power play. Unntaket var det første målet. Matti Järvinen fikk en vanskelig start da den første pucken havnet bak ham bare 19 sekunder etter innhoppet. Etter dette holdt han likevel tett både ut denne perioden og den neste. Men i motsatt ende virket MS nesten vaksinerte mot å score. Det er ikke så vanskelig å forstå hvorfor de to siste kampene har blitt målløse for MS sin del. Mange muligheter i overtall ble sløst vekk. Det virket ikke som om troen var tilstede. Først i sluttsekundene av periode nummer to fikk gutta uttelling, da i spill 5 mot 3. Tom Martin Hammerstad var tilbake etter langtidsskaden, og lyktes å trykke pucken over mållinjen 9 sekunder før pause.

MS fikk fortsette i overtall i begynnelsen av tredje periode, men som så mange ganger tidligere i kampen uten resultat. Da var Lillehammer adskillig mer effektive i sitt overtall. To MS-utvisninger tidlig i perioden ga to scoringer til gjestene, og luften var i ferd med å sige ut av ballongen. Sluttminuttene minnet ikke så lite om forrige gang LIK var på besøk, med mange mer eller mindre pirkete utvisninger, og hoderystende spillere i fryseboks og garderobe. Fløyta til Edvartsen gikk varm da Jon Rømoens tålmodighet tok slutt, og nok en MS-spiller var plassert på sidelinjen. MS måtte til slutt fullføre kampen med 3 mann, og Lillehammer svarte med å sette inn sin fjerde scoring 16 sekunder før kampslutt. Det begynner å bli en stor luke oppover på tabellen, og med mange små og store skader i laget er det nesten fristende å ønske seg juleferie på forskudd. Vi håper likevel gutta klarer å holde humøret og motet oppe, søndag er det nye muligheter mot Frisk i Asker. Og i Askerhallen er MS faktisk ubeseiret denne sesongen, etter seier 5-2 i treningskampen før sesongstart.
 
KampfaktaPrint artikkel Skriv ut artikkelen
Manglerud Star ishockey
Plogvn. 22
0681 Oslo
Postboks 177 Manglerud
0612 Oslo
Kontaktinformasjon
Tlf: Bredde/Ishall 906 03 672
Tlf: Elite 97 09 14 06
post.bredde@mshockey.no
post.elite@mshockey.no

www.mshockey.no
Manglerud Star Bredde
Org.Nr.: 979 622 015
Konto nr.: 1602 52 47047
Manglerud Star Elite
Org.Nr.: 998 618 967
Konto nr.: 1503.29.31623

Nettløsning er levert av Kréatif AS