MS-Lillehammer 3-4 (1-1) (0-2) (2-1)

Nytt forsmedelig MS-tap i hockeyparodi.

Oppdatert: (17.10.2005)

Det var et revansjesugent MS-lag som entret isen til kveldens kamp, og allerede etter 1.16 var hjemmelaget i føring. Jens Eriksson satte pucken i nettet i spill 5 mot 4. At den første utvisningen kom før minuttet var spilt, satte på en måte standard for resten av kampen. For her skulle etter hvert utvisningsminuttene komme i jevne haglbyger over begge lag. Før første periode var halvspilt hadde gjestene utlignet i spill 5 mot 3, og det var allerede idømt mer enn halvtimen i utvisninger. Den neste scoringen kom først etter drøyt halvspilt kamp, igjen var det Lillehammers tur til å utnytte power play. Noen sekunder senere økte gjestene sin ledelse etter et sleivpass i MS-sonen.

Også i tredje periode var hoveddommer Owe Lüthcke den mest markante skikkelsen på isen. Midtveis i denne perioden tok det virkelig av på utvisningsfronten. Først forlater en oppgitt Klas Aarlid isen i sinne etter å ha blitt idømt 2+10. Et par minutter senere er det så Axel Grusells tur til å gå av banen med en 10-minutter - hans andre i kampen. Daniel Löf skriker ut i ren frustrasjon, og får slå følge med Axel i garderoben. I en kamp der begge lag virket mer eller mindre oppgitt over dømmingen, skulle det etter hvert skje noe positivt også. Det skjedde i form av en av årets peneste MS-scoringer. Etter nydelig samspill mellom Mathias Trygg og Sami Markkanen, kunne Patrik Molberg feie inn pucken fra høyrekanten. Dessverre opptrådte laget udisiplinert i neste bytt, og vips så hadde gjestene kontret inn 2-4.

Mer dramatikk ble det i sluttminuttene. Her var det Lillehammers tur til å pådra seg to utvisninger i rask rekkefølge. MS tok etter hvert ut Järvinen,  og spilte 6 mot 3.  Men først etter at gjestene hadde fått fullt lag lyktes MS i å redusere. Med 21 sekunder igjen på klokka virket det håpløst, men i kampens siste angrep trillet faktisk den fjerde pucken over mållinjen. Dessverre - og betegnende nok - sekundet etter at sirenen lød. MS var 30 sekunder unna poeng i gårsdagens kamp, i kveld var det altså 1 fattig sekund som manglet. Nok et bittert tap, men det er vanskelig å fokusere på spillet når kampen så til de grader blir stykket opp av utvisninger. MS pådro seg i alt 64 minutter, altså tilsvarende mer enn en hel kamp. Gjestene slapp litt billigere unna, men også de måtte tåle hele 50 minutter. Og dette var vel ikke århundrets styggeste kamp, selv om det nesten kan se slik ut i protokollen.

Vi forstår godt at gutta blir frustrerte i en slik situasjon. Det var viktige poeng som forsvant i disse to kampene, og det blir desto mer bittert når man tross all motgang kommer så nær. Vi håper laget klarer å holde motivasjonen oppe i kampene fremover, selv om det nå ble en luke opp til lag nummer ni på tabellen. Torsdag kommer Stjernen på besøk, det blir et nytt tøft oppgjør mot det laget som slo MS med flest mål i første runde. I den neste kampen håper vi i hvert fall at lagene får lov å spille hockey i 3x20 minutter.