Lillehammer-MS 6-5 (1-1) (3-3) (2-1)

Bittert MS-tap i Kristins hall.

Oppdatert: (16.10.2005)

I innledningen av kveldens kamp var det ingenting som tydet på at det skulle bli spenning om poengene. MS var stillestående og fantasiløse, og lyktes med lite annet enn å slå pucken til icing. Lillehammer tok en oppskriftsmessig ledelse, men flere pucker fikk de ikke bak Järvinen i første periode. MS produserte bare to skudd på mål i perioden, men i sluttsekundene sendte hjemmelagets keeper pucken rett på køllebladet til Thomas Jordhøy. Thomas lot ikke sjansen gå fra seg, og satte pucken i det tomme målet.

I andre periode så det ut til at MS prøvde å flytte opp spillet, men innledningsvis kun med det resultat at LIK kom enkelt til på kontringer. Hjemmelaget scoret tre mål i rask rekkefølge, ett av målene kom i undertall. På stillingen 4-1 valgte Rune Molberg å ta en tidlig time out. Det tok noen minutter før MS begynte å få til noe konstruktivt i motstanderens sone. I steden klarte man å skade Thomas Jordhøy med et hardt skudd fra blå. Målscoreren forsvant dermed ut for resten av kampen.

MS måtte ha mer hjelp av hjemmelagets gavmilde keeper for å komme inn igjen i denne kampen. Gutta forsto etter hvert at Pejchar slipper inn det meste som kommer hans vei, og da perioden var omme var stillingen 4-4. MS hadde løftet innsatsen mange hakk, samtidig som Pejchar i LIK-målet bidro med mer klovneaktig opptreden. Og noen minutter ut i tredje periode kom enda litt u-hjelp fra tsjekkeren. MS ledet plutselig 5-4, en utvikling som virket utenkelig en periode tidligere. Innsatsen hos MS-gutta steg i takt med at målene rant inn rett vei, og vi begynte etter hvert å tro på poeng.

13 minutter ut i perioden spilte MS i undertall, og pucken havnet i målet bak Järvinen etter en retur. Matti mente han ble hindret i forkant, og protesterte heftig. Dessverre uten annen uttelling enn en timinutters utvisning. I sluttminuttene var det Lillehammer som våget mest. Og i kampens aller siste minutt fikk de uttelling. Med 30 sekunder igjen trillet dagens siste puck inn bak Järvinen, og MS måtte svelge et meget bittert tap. Laget hevet seg stort etter en meget laber første periode, og hadde slik sett fortjent poeng. På en slik kveld er det en dårlig trøst at vi i hvert fall vinner keeperduellen.

Allerede mandag får MS mulighet til revansje hjemme i Manglerudhallen. Gutta fortsetter å produsere mål, men det er stadig en utfordring å holde tett bakover med bare 5 backer.